banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Index Roma" a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando

bonart madrid - 23/02/16
Banner300x300SET_INTL_ARXIUS_AJBCN_300x250
El 26 de febrer s'inaugura l'exposició Index Roma a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, coincidint amb la setmana de ARCOmadrid. La mostra, que romandrà oberta fins al 17 d'abril, acull els treballs dels artistes i investigadors residents a l'Acadèmia d'Espanya a Roma durant la promoció 2014-2015.

L'exposició, comissariada per l'equip de Pista 34 (Javier Duero i Patricia Almeida), és el resultat d'una nova etapa de l'Acadèmia, que ha estat repensada com a institució per tal d'adaptar-se als actuals processos de producció dels artistes i activar a la institució, tant en el context italià com en l'internacional.Index Roma es compon de projectes d'investigació i de producció artística realitzats per: Adrián Silvestre (cinema), Almudena Lobera (arts visuals), Álvaro Ortiz (còmic), Antoni Abad (net.art), Enrique Bordes (disseny), Giuseppe Vigolo i Antonella Zerbinati (gravat), Jesús Donaire (arquitectura), Joan Espasa (literatura), Maria Cristina García (arquitectura), Miriam Isasi (escultura), Samuel Leví (música) i Yann Leto (pintura).

Prenent com a punt de partida la ciutat de Roma, la mostra recull els 14 treballs dels seus artistes i investigadors. En Index Roma es podrà veure des d'una pel·lícula de ficció passant per obres net.art i vídeo art fins arribar a treballs de còmic o arquitectura. Aquesta és una de les característiques actuals de l'Acadèmia, l'ampliació de disciplinasmás enllà de les clàssiques que eren la pintura, l'escultura, la música, el gravat o la literatura. També destacar que en l'actualitat les promocions de becaris sonintergeneracionales, arribant a acollir artistes majors de 60 anys.

Des del curs 2014/2015 les beques MAEC-AECID per l'Acadèmia d'Espanya a Roma compten amb una nova dotació que permet que cada artista i investigador tingui un pressupost concebut específicament per al finançament del seu projecte. D'aquesta manera, l'Acadèmia inicia una nova etapa convertint-se en un laboratori dedicat a lageneración d'idees i coneixement en un entorn real de producció potencialment homologable a altres centres de creació i investigació artística de referència internacional, posant, un cop més, en valor el esperit d'excel·lència, comunitat i compromís social sobre el qual es va fundar en 1873, a través dels nous llenguatges i de les avantguardes actuals.

Index Roma compta amb una completa publicació, editada per l'AECID, composta per textos institucionals, de l'equip de coordinació de Pista 34, dels becaris i d'especialistes convidats. Entre els crítics que han participat en el volum es troben Valentino Catricalà, Nacho Paris Bouza, Pedro Medina, Jesús Aparicio, Lucía Vilanova, Carlos Ambricio, Julio Llamazares, Leyre Goikoetxea Martínez, Ángel Calvo Ulloa, Matteo Lucchetti, Roberto Fratini, Santiago García, Jordi Costa, Raffaele Gavarró i Gianluca d'Inca Levis.

Et poden
Interessar
...

817x68