FCC-Segell-banner4
Mor el pintor i escultor Ricard Vaccaro

Notícies

Mor el pintor i escultor Ricard Vaccaro

bonart barcelona - 25/02/16
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
El pintor i escultor Ricard Vaccaro (Barcelona, 1946) ha mort el 25 de febrer del 2016 als 70 anys. 

Autor de voluntat poètica format en l'escola catalana de l'avantguarda, Vaccaro va vincular la seva producció als llenguatges de l'abstracció i el simbolisme per crear una obra de dimensió sensual. A través de la superposició de capes, transparències i veladures pictòriques, l'artista va concebre la sinuositat de les formes com a signes d'una cal·ligrafia pintada -"l'obra de Vaccaro té alguna cosa de fundacional en el gest de l'escriptura", escriví el crític i escriptor Vicenç Altaió, en aquest sentit. 

Vaccaro va destacar pel seu treball d'escultura pública, amb el qual va mostrar el seu compromís amb la pau, el diàleg i la identitat catalana, a més d'homenatjar les figures públiques que mereixeren la seva admiració, de Lluís Companys a Ernest Lluch. L'escultura Homenatge a Joan Miró de 1993 va ser guardonada per la crítica especialitzada. 

Des del 23 de gener, i fins al 22 de maig, el Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas exhibeix "Tramuntana", una exposició que articula un compendi dels temes i motius propis de l'artista, alhora que mostra la tríada que componen la forma, la paraula i el pensament en la seva trajectòria.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells