Expo Josep Coll 2022 baner
Juan Navarro Baldeweg i Carlos Iglesias, premis XV Fira DeArte

Certàmens

Juan Navarro Baldeweg i Carlos Iglesias, premis XV Fira DeArte

bonart madrid - 26/02/16
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWNial nou-180x178
A la inauguració de la XV Fira DeArte Contemporani 2016 es va reconèixer amb el Premi Una Vida DEARTE, al reconegut pintor i arquitecte Juan Navarro Baldeweg, i amb el Premi Un Futur DeArte, al jove escultor Carlos Iglesias Faura. A l'obertura de la fira, que romandrà oberta fins al dia 28 de febrer, van assistir més de dues mil persones al madrileny Palau de Neptú.

Juan Navarro Baldeweg, reconeixent la seva gran tasca d'una vida dedicada a l'art, va ser l'escollit a rebre el Premi a Una Vida DeArte. Com a arquitecte Navarro Baldeweg va realitzar al Palau de Congressos de Salamanca, el Centre Woolsworth a la Universitat de Princeton, el Museu d'Altamira i els Teatres del Canal a Madrid, i com a pintor té una llarga i reconeguda trajectòria amb les seves pintures de grans dimensions. A més és posseïdor d'importantíssims reconeixements com el Premi Nacional d'Arts Plàstiques, Honorary Fellow of The American Institute of Architects i Premi Nacional d'Arquitectura d'Espanya.

D'altra banda, el Premi Futur DeArte el va rebre Carlos Iglesias Faura que als seus 26 anys és una promesa de l'art actual, les seves escultures al·ludeixen a la poètica del buit, dels buits i que constitueixen el veritable sosteniment de la manera que es transformen en discurs i s'estableix entre els angles per estimular el trànsit que permet el desplegament del temps en l'espai, la formulació de la perspectiva i, en definitiva, la creació de l'experiència, com defineix l'escultor. Han rebut aquesta distinció: Jesús Curià, Toni Font, Mirai Kobayashi i Marcos Jonquera, entre d'altres.

Amb motiu de la quinzena edició, i després d'una llarga trajectòria a Madrid, Sòria i Medinaceli, la Fundació DeArte ha decidit donar suport a més a artistes menors de 26 anys donant-los l'oportunitat de poder exposar les seves obres durant la setmana més important per a l'art que viu Madrid cada any al final de febrer. Dels joves que s'han presentat, DEARTE va seleccionar a sis amb perfils totalment diferents entre si per fomentar la incursió d'artistes emergents al circuit professional. Els escollits han estat: Iera Sota Castresana, Amaia García Llança, Marta Lapeña, Juan Montes Pérez, Iván Gomez i Omar López.

Més de 120.000 persones han visitat la Fira en les seves primeres catorze edicions. Aquest any, amb una situació privilegiada, al centre de la milla de l'art madrilenya, els artistes seleccionats i els organitzadors espera doblar les vistes habituals i arribar a les 5.000 diàries.

Sota el lema "de l'artista al col·leccionista", DeArte té com a finalitat promocionar i donar suport a l'art espanyol, aconseguint un vincle directe sense galeries intermediàries i impulsant totes aquelles actuacions que donin cabuda a les manifestacions artístiques actuals.

A les imatges,s a dalt, Carlos Iglesias i Juan Navarro Baldeweg amb el president de la Fundació DeArte, Miguel Tugores. A sota, una imatge de la fira.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68