BannerFCC_Bonart
La Fundació Pilar i Joan Miró participa a \

Notícies

La Fundació Pilar i Joan Miró participa a "Painting Walls, Painting Worlds"

bonart palma - 26/02/16
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
L’exposició “Joan Miró. Painting Walls, Painting Worlds” es va inaugurar al Schrin Kunsthalle de Frankfurt. La mostra destaca la importància de les obres de gran format en la trajectòria de Joan Miró i inclou 13 obres pertanyents al fons artístic de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. La mostra es podrà visitar fins al 12 de juny de 2016.

Les obres en préstec són els 8 fragments del dibuix preparatori per al “Mural del Sol”, dos dels quals varen ser donats per la família de l’artista a la fundació. A més, el centre artístic contribueix amb tres pintures de gran format datades a principis dels anys 70. Són obres de gran senzillesa cromàtica i formal que es caracteritzen pels enèrgics grafismes negres sobre el fons blanc. Finalment, l’exposició acull l’esbós que va realitzar l’artista, l’any 1947, per a la pintura mural de l’hotel Terrace Plaza de Cincinnati i que també aporta la fundació.

“Joan Miró. Painting Walls, Painting Worlds” és una exposició enfocada a un dels aspectes menys coneguts de l’artista com és la preferència de Miró envers els formats a gran escala i la seva fascinació pels murals. La mostra abasta més de mig segle de l'obra de Miró: des de la seva emblemàtica pintura “La Masia” (1921-1922), les pintures oníriques de la dècada de 1920, l’obra Pintura (La màgia del color)" de 1930, obres dels anys 1940 i 1950, fins a les esplèndides obres de la darrera etapa de l’artista com el tríptic monumental Blau I-III" (1961) i les Pintures I-III" (1973).

El muntatge inclou al voltant de 50 obres que provenen de museus de tot el món com la Galeria Nacional d'Art, Washington DC; el Museu Solomon R. Guggenheim, Nova York; el Museu Reina Sofia de Madrid; el Centre Pompidou, París, les fundacions de l’artista (Fundació Joan Miró, Barcelona i la Fundació Pilar i Joan Miró, Palma) així com d’importants col·leccions privades.

A la inauguració hi van assistir el director de la Fundació Pilar i Joan Miró, Francisco Copado, el director gerent de la Fundació Turisme Palma de Mallorca 365, Pedro Homar, i Joan Punyet Miró, nét de l’artista.

Et poden
Interessar
...