BannerFCC_Bonart
Patrizia Lohan presentarà “Variacions” a Canals-Galeria d’Art

Exposicions

Patrizia Lohan presentarà “Variacions” a Canals-Galeria d’Art

bonart sant cugat del vallès - 01/03/16
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs
De l’1 d’abril al 5 de juny Canals-Galeria d’Art de Sant Cugat del Vallès presentarà l’exposició de Patrizia Lohan, Variacions. Lohan és una artista alemanya que viu a Sant Cugat del Vallès, i que es constitueix com una de les creadores de l’avantguarda d’aquesta ciutat.

Ella elabora una obra amb figures geomètriques sobre fons blanc, inscrites en quadrats blancs, distribuïdes en l’espai inconcret i constituint assajos experimentals, on ja hi trobem el joc i l’ordre.

El suport, sempre d’un blanc pulcríssim centra el contingut, evita la dispersió i ordena els elements com en un full de paper. Construeix les formes geomètriques, amb una làmina d’un material semi flexible que ella mateixa elabora i que pot modelar mentre està humit, cosa que li proporciona un relleu uniforme. Un procediment propi, que ultrapassa el fet pictòric, però que tampoc pretén ser escultòric, és una altra dualitat entre l’escultura i la pintura.

A l’exposició Variacions l’artista ens mostra les múltiples possibilitats d’intervencions de formes geomètriques en que amb cada intervenció, es crea un element individual i aquests elements o formes geomètriques es presenten ordenats sistemàticament sobre la tela.
L’estructura facilita la percepció de les distincions de les formes geomètriques.

Hi ha també un altre element molt important en l’obra de Patrizia Lohan i és el color que incorpora per sota els elements aconseguint així reflexos, que alhora determinen les variacions. La forma i el color fan cada obra única.

Un altre factor important per a les variacions és l’ombra perquè depenent de la font de llum, l’aspecte del quadre canvia i així hi ha una intervenció no estable, creant, en una mateixa peça, variacions no previstes d’una manera molt natural. Claredat geomètrica, reducció, càlcul i intuïció són la clau d’aquestes obres.

La reducció en general del contingut i el suport blanc tenen com a finalitat intensificar la percepció de l’observador perquè estimuli la pròpia imaginació, que sens dubte ha de complementar l’obra.

Patrizia Lohan crea un enginyós joc de simulació perceptiva que aporta un significatiu plus d’imaginació i talent a unes obres que revelen el seu afany per assolir un llenguatge propi, a través de resoldre, des de la reflexió i la intuïció, la tensió constant d’elements contradictoris. L’equilibri, la puresa i l’especial concepte d’harmonia, que palesen aquestes geometries lúdiques, ens ho confirmen.

Per aquesta exposició es fa un catàleg, amb introducció del crític d’art Daniel Giralt-Miracle.

Et poden
Interessar
...