banner-elscatala-817x88px
BetArt 2016, el festival d’art urbà més important de Mallorca

Notícies

BetArt 2016, el festival d’art urbà més important de Mallorca

Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs
Aquesta setmana comença el BetArt Calvià 2016, festival d’art urbà pioner a Mallorca iniciat el 2012 com una iniciativa del Departament de Cultura de l’Ajuntament d’aquest municipi, i que s’ha erigit com un referent necessari en aquest tipus d’esdeveniments culturals.

L'objectiu del BetArt, joc de paraules en el qual es fa referència a l'aposta per l'art (bet , en anglès ), i el treball en Beta gestionant de forma oberta els projectes, és el de combinar l'embelliment urbà amb el suport a la creació contemporània, traient l'art al carrer buscant la interacció i el diàleg amb el ciutadà i el visitant.

Ador, Gripface, Héctor Francesch, Joan Aguiló, Judas Arrieta, Olimpia Velasco, Reskate Arts & Crafts, Spogo i Tamara Arroyo han estat els artistes nacionals, i internacionals, seleccionats en aquesta present edició pels comissaris Ana Ferrero, Enric Font i Pilar Rubí.

Entre l’1 i el 13 de març, aquests artistes urbans de renom internacional duran a terme les seves intervencions artístiques en la localitat de Peguera. Cada artista ha presentat prèviament un projecte específic per a la localització desitjada (hotels, apartaments, pàrquings, poliesportius, centrals elèctriques...), en el que, des de la llibertat de creació, ha hagut de garantir el respecte a la filosofia del propietari i l’harmonia amb l’entorn.

A més, BetArt pretén implicar els habitants del municipi i dels voltants, convidant-los a participar en una sèrie d'activitats gratuïtes entorn de l’art urbà per a tots els públics, que es duran a terme aquest dissabte dia 5 de març a l'Hotel Beverly Playa.

A les 17 h començarà un taller de stencils (plantilles) per a nins i joves en el que els participants aprendran a crear plantilles i els seus múltiples usos artístics com a eina ideal per aventurar-se en el procés creatiu d'un artista i intervenir en el seu propi entorn

També es durà a terme una visita guiada per les intervencions urbanes d’altres edicions del BetArt que començarà a les 17.30 h.

Així mateix, s’ha plantejat una taula rodona a les 19.30 h en què diferents qüestions com la dicotomia entre cultura popular i high art; graffiti i art urbà, del carrer a la institucionalització?; obra i entorn en l'espai públic, seran abordades de manera informal pels comissaris i artistes, demanant a més la participació del públic.

Aquesta diada dedicada a l’art urbà acabarà amb una festa a partir de les 21 h oberta als artistes, comissaris i visitants.

Per tal de millorar les comunicacions, l'organització del BetArt posarà a disposició un servei de busos gratuït des de Palma a les 17 h, i amb diferents retorns; a les 19.30 h (després de la visita guiada); a les 23 h (després de la festa). És imprescindible reservar per a qualsevol de les activitats i pels busos en el 971 139 181.

Iniciatives com aquesta posen de manifest un necessari canvi de sensibilitat cap a un art accessible per a tots, fomentant al mateix temps la difusió de nous valors artístics més democràtics i propers, implicant a diferents agents del sector cultural i a la població, i donant com a resultat, a més a més, un museu a l’aire lliure que es converteix en un nou i atractiu al·licient per a visitar Calvià.

(*) Ciceró dArt

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-