FCC-Segell-banner4
Les obres de Joaquim Chancho de la Col·lecció Puig Guillot protagonitzen l\'exposició de la Festa Major

Exposicions

Les obres de Joaquim Chancho de la Col·lecció Puig Guillot protagonitzen l'exposició de la Festa Major

bonart l'escala - 26/08/21
La-Galeria-201602-recursBONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
L'exposició "La mirada compartida: Joaquim Chancho i Joan Puig Guillot" es podrà visitar a l'Alfolí de la Sal de l'1 de setembre al 7 de novembre.

L'exposició La mirada compartida: Joaquim Chancho - Joan Puig Guillot que donarà el tret de sortida a la Festa Major de l'Escala permet mostrar al públic part del fons Puig Guillot, llegat aquest any a l'Ajuntament de l'Escala per Joan Puig Guillot (L'Escala, 1929 - L'Ametlla del Vallès, 2020). Aquesta primera exposició del fons se centrarà concretament en obres de Joaquim Chancho, que també serviran de fil conductor d'un espectacle de videodansa que es farà just després del pregó de la Festa Major, aquest any amb el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas, com a pregoner.

El fons Puig Guillot està format per 226 obres i és gestionat actualment per l'Ajuntament de l'Escala i la Fundació Vila Casas, amb qui es va signar un conveni per a la conservació, custodia i difusió de la col·lecció.
Del conjunt d'obres, una seixantena pertanyen a l'artista Joaquim Chancho (Riudoms, 1943), un dels principals exponents de l'abstracció europea d'avui. Seduït pel silenci, la geometria i els cicles naturals, la seva obra esdevé un exemple de recerca entorn dels límits de la pintura i les seves múltiples i heterodoxes possibilitats. Es tracta, així, d'unes obres cabdals que ens permeten comprendre l'alfabet d'abstracció geomètrica d'aquest autor de projecció internacional.

L'exposició mostra una selecció d'obres del pintor tarragoní que van ser adquirides per Joan Puig Guillot en el transcurs del temps. La complicitat sorgida en les diferents visites al taller del pintor va donar lloc a la mirada compartida: la del col·leccionista que compila el món que el sedueix i la del pintor que es retroba en la seva obra després d'un espai de silenci.

La mostra, comissariada per Natàlia Chocarro i Mariona Seguranyes, s'inaugura l'1 de setembre a les 19h a l'Alfolí de la Sal de l'Escala.

Pregó i espectacle de videodansa

Com és tradició en els darrers anys, l'exposició de la Festa Major i el pregoner tenen un estret lligam. Així, el pregoner d'aquest any serà el president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila Casas. El pregó es farà des del balcó de l'Ajuntament a les 20.30h i es combinarà just després amb l'espectacle de videodansa "Pinzellades en moviment", ideat pel coreògraf i ballarí Toni Mira, en el qual la dansa es fusiona amb imatges de les obres del fons Puig Guillot projectades a la façana de l'església de l'Escala.

A la imatge, Joaquim Chancho. Fragment de l'obra "Pintura 303", 2002. Oli sobre tela.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]