M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
El CONCA atorga els Premis Nacionals de Cultura 2016

Notícies

El CONCA atorga els Premis Nacionals de Cultura 2016

bonart barcelona - 15/03/16
Baner_Claramunt_Bonart_360x356Peral_Banner-Bonart_180x180
Els Premis Nacionals de Cultura 2016 que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ja s’han fet públics. La distinció més rellevant en l’àmbit cultural de Catalunya ha volgut reconèixer, entre altres, joves talents de gran projecció, sectors culturals com la postproducció audiovisual, les arts de carrer i l’escenografia, així com figures de fora del Principat amb una trajectòria reconeguda i fortament vinculada a Catalunya. 
Els Premis Nacionals de Cultura reconeixen personalitats, entitats i empreses catalanes que han contribuït i contribueixen a enriquir la nostra cultura, ja sigui per la seva labor intel·lectual, el seu talent creatiu i interpretatiu o la recuperació de la identitat col·lectiva que propugnen. Els guardons es lliuraran el dia 8 de juny a Tarragona.

Els Premis Nacionals de Cultura 2016 són: Antònia Vicens, Enrique Vila-Matas, Josep M. Aragonés i Rosa Fusté (Antaviana Films), Lola Badia, el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa, la companyia Los Galindos, Dani Karavan, el Quartet Casals, Clara Segura i Joan J. Guillén. 
Tots els guardonats destaquen per l’excel·lència de la seva obra i la seva trajectòria, la perseverança en la seva tasca, la contemporaneïtat del seu treball i l’empremta que cadascun ha aportat i continua aportant al seu sector d’activitat. Deu referents que contribueixen a ampliar i enaltir el projecte cultural català i que suposen un model a seguir tant per al sector professional com per a la ciutadania.

El jurat dels Premis Nacionals de Cultura 2016 està format per Carles Duarte (president), Gemma Sendra, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola, tots ells membres del Plenari del CoNCA, l’òrgan de màxima decisió d’aquesta institució.

Et poden
Interessar
...