BannerFCC_Bonart

Exposicions

"Tangibles" de Carlos Collado al Museu del Disseny

\
FM_Bonart-180x180px-Onlinethumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
bonart - barcelona - 24/03/16
Entre el 7 d’abril i el 22 de maig es podrà veure al Museu del Disseny de Barcelona l’exposició Tangibles del fotògraf Carlos Collado. Tangibles és un projecte que neix de dues inquietuds de l’autor: el pes del context en l'apreciació d'una obra d'art i la manera d'apropar-nos i comprendre els objectes d'un museu. Amb aquest propòsit Tangibles ha seleccionat un escenari singular: el curós procés de trasllat de les col·leccions del Museu del Disseny, del Palau de Pedralbes cap a la nova seu de la plaça de les Glòries. El projecte parteix de les visites que l'autor va fer a aquests espais entre setembre de 2013 i desembre de 2015.

El treball se centra en el moment que l’objecte surt de la vitrina, el trobem fora del marc expositiu-contemplatiu i és manipulat pels conservadors i altres treballadors del museu. Tangibles és una investigació d'aquest estat de trànsit en què objecte i subjecte interactuen sense distàncies ni vidres, i en el qual un nou sentit entra en escena: el tacte. El valor associat a la cosa intocable es capgira quan el trasllat de la col·lecció obliga, encara que sigui temporalment, a canviar les regles del joc.

Tangibles vol portar a una reflexió sobre els factors que condicionen la nostra mirada quan entrem al museu o en una galeria d'art i vol posar en qüestió el paper de les convencions sobre l’art i la mirada disciplinada de l’espectador.

Et poden
Interessar
...