FCC-Segell-banner4
‘Modest Urgell, més enllà de l’horitzó’ al Museu d’Art de Girona

Exposicions

‘Modest Urgell, més enllà de l’horitzó’ al Museu d’Art de Girona

bonart girona - 20/12/19
banner-elscatala-180x180pxBONART-180x180-Cervells

El Museu d’Art de Girona proposa redescobrir Urgell més enllà del pintor de cementiris i capvespres amb l’exposició central de l’Any Modest Urgell, que commemora el centenari de la mort de l’artista amb la voluntat de recuperar i difondre’n la seva figura. La mostra es podrà visitar fins el 24 de maig de 2020.


Aquesta exposició, produïda pel Museu d’Art de Girona i comissariada conjuntament amb l’historiador de l’art Miquel Àngel Codes, vol posar en relleu totes les cares d’Urgell, més enllà dels seus horitzons crepusculars, i proposa una redescoberta de la figura i obra de l’artista, un dels pintors més reconeguts a casa nostra però, paradoxalment, també un dels menys estudiats en profunditat.


L’exposició reuneix una acurada selecció de documents i d’obres de Modest d’Urgell – prop d’una quarantena– procedents de museus i col·leccions públiques i privades, algunes de les quals no s’havien exposat mai a Catalunya i  alhora també presenta obres de Joan Miró, Anglada Camarasa, Hernández Pijuan o Joan Ponç que dialoguen amb les d’Urgell i exemplifiquen l’admiració que l’artista va despertar en els pintors coetanis i posteriors. En concret, s’exposen trenta-tres d’Urgell, procedents del Museo Nacional de Prado, Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, Colecciones Reales-Patrimonio Nacional, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Víctor Balaguer i Museu de la Garrotxa, així com un bon nombre de col·leccions i fundacions privades.


A la imatge, detall promocional de la mostra.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68