Expo Josep Coll 2022 baner
Micromecenatge per a salvar \

Notícies

Micromecenatge per a salvar "El violinista", de Gargallo

bonart barcelona - 07/04/16
180x180Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Els Amics del Museu Nacional posa en marxa una campanya de micromecenatge per a salvar El violinista, de Gargallo  que pateix un greu deteriorament a causa de la incompatibilitat dels materials amb què està feta: una ànima de fusta recoberta de plom.

La campanya, que estarà en actiu fins al 30 de juny, es proposa aconseguir els 46.000 € necessaris per afrontar la restauració, planificada en diverses fases per la seva complexitat. Les aportacions es podran fer a través de la pàgina web de la Fundació Amics del Museu Nacional, al taulell d’entrada del museu o directament i de forma anònima dipositant la donació en una urna instal·lada al vestíbul del museu.


Aviat farà cent anys que El violinista de Gargallo forma part de les col·leccions públiques catalanes i, per la seva rellevància artística, sempre ha estat exposada. L’any 2010, però, es va retirar de la col·lecció permanent en fer-se evident el deteriorament de l’obra. El violinista pateix una greu afectació causada per la incompatibilitat dels materials que va fer servir Gargallo: les làmines de plom i la fusta que, des del mateix moment de la seva realització, han estat emetent uns gasos que han corroït lentament l’escultura. Aquesta reacció química serà irreversible si els restauradors no actuen amb urgència.


L’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) se suma a aquesta campanya oferint una sèrie de concerts de violí a la Sala de la Cúpula del Museu Nacional, els dies 24, 25 i 30 de maig, els dos primers gratuïts.

 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura