BONART_1280x150

Notícies

'Julia’ de Jaume Plensa romandrà un any més a la plaça Colón de Madrid

\'Julia’ de Jaume Plensa romandrà un any més a la plaça Colón de Madrid
bonart madrid - 21/12/19

Després d'un any formant part de l'paisatge quotidià de la ciutat de Madrid, Julia, un projecte de Jaume Plensa realitzat sota el mecenatge de la Fundació Maria Cristina Masaveu Peterson (FMCMP) romandrà durant dotze mesos més, fins el 20 de desembre de 2020, sobre l'antic pedestal de la madrilenya plaça de Colón, en l'espai on antigament va estar situada l'estàtua de l’almirall.

Aquesta innovadora iniciativa de mecenatge ha fet possible que per primera vegada Jaume Plensa Premi Velázquez de les Arts a 2013- exposi una obra d'aquestes característiques a Espanya. L'elecció d'aquest artista, de reconeguda trajectòria internacional, ha suposat un impuls per promoure el desenvolupament de projectes futurs.

Per a Jaume Plensa, les obres com Julia suposen "introduir l'ànima en l'espai públic". Segons les seves pròpies paraules: "L'art a l'espai públic no és un problema de formes, no és un problema de decorar o fer cosa boniques. És com si poguessis insuflar una vida, crear una energia, fer que punts de l'urbanisme d'una ciutat tornin a vibrar “.

A la imatge, detall de Julia de Jaume Plensa.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88