BONART-817x68px-Màscara
Presentació del llibre \

Biblioteca

Presentació del llibre "Corre, vola, viu!" de Rafel Bagot

bonart girona - 17/04/16
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Nial nou-180x178
El periodista gironí de TV3, Rafel Bagot presenta el dia 20 d'abril a les 19.30 h. a la Casa de Cultura de Girona el llibre Corre, vola, viu!. La presentació anirà a càrrec de Clara Sánchez-Castro i Lluís Simón. Rafel Bagot ha estat 20 anys al Departament d'Esports i ara, fa un parell de temporades, treballa a l'Espai Terra, fent de reporter al programa d'en Tomàs Molina.

El llibre Corre, vola, viu! s'ha presentat a diferents ciutats de Catalunya des de principis d'abril (Barcelona, Olot, Figueres, Blanes, Sant Cugat, ...). Va d'anècdotes de Bagot en viatges per 15 països del món i, en tots, hi ha contingut esportiu.

Hi ha 12 capítols. En un d'ells –diu Bagot– explico un parell de visites a la pista dels Knicks entrant als vestidors de l'NBA a parlar amb els jugadors i entrevistant Magic Johnson i Pat Riley; parlo d'en Joe Dumars, exjugador i expresident dels Pistons (amic meu. Ha estat a casa fent una fideuà) i explico algunes interioritats de vestidor dels Pistons d'aquella època dels Bad Boys; en un altre, vaig a Escòcia a veure el Celtic-Rangers més espectacular de la història -un 6 a 2- i el visc, en directe, amb uns hooligans suats que m'abraçaven eufòrics; vaig a uns Highland Games -Jocs de les Terres Altes-, també a Escòcia, on llencen pedres i pals tots vestits amb faldilla; un capítol parla només de la marató que vaig preparar i córrer, fa uns anys; hi explico com és per dins el torneig de Wimbledon -on he estat dos cops-; viatjo a Lituània i recordo i explico l'equip lituà dels Sabonis, Marchulenis i companyia i el que van significar per al país; vaig a veure beisbol a Cuba i parlo del tema amb la gent d'allà, ... Parlo del takraw, que és un esport que vaig practicar a Tailàndia, on també vaig entrenar per Muay Thai, lluita tailandesa, explico una entrevista exclusiva amb Ronaldo a París, on vam tenir un incident amb Martins i Pita, els seus dos representants, l'aventura d'haver practicat futbol americà, bàsquet i atletisme en una escola als Estats Units, on vaig viure un any en una família ... I moltes coses més".

En la seva vessant social el llibre, segons Bagot "de viatges i les seves anècdotes a una quinzena de països -de 4 continents-, de conversar amb gent de moltes realitats diferents (Xina i el Tibet amb paraules també d'un alpinista, Jordi Tosas, que ens explica com viu aquella part del món que ell tant s'estima; un exjugador i president d'un equip de l'NBA de bàsquet, una noia musulmana que m'explica perquè ha decidit -fa pocs anys- cobrir-se el cabell, una xinesa manipulada mentalment pel seu govern que m'explica que Tiananmen no va existir mai, un cubà que reflexiona sobre el seu país, lituans que experimenten l'obertura de portes del país després de trencar amb el bloc soviètic, ... Jo passant una nit en una presó bielorussa, patint un dengue en un hospital del nord de Tailàndia on hi vaig estar ingressat 12 dies i m'hi podia haver quedat, tenint i refent-me d'un accident de moto a Laos, vivint un any als Estats Units amb una família, corrent una marató amb tot el que implica en l'àmbit esportiu però també mental, parlo amb cubans sobre el seu país i Fidel, al Marroc parlo amb nois que volen creuar l'estret amb pastera per trobar un futur millor ... mil coses)".

Et poden
Interessar
...