M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Inauguració de la XX Biennal d\'Art Contemporani Català al Centre Maristany

Notícies

Inauguració de la XX Biennal d'Art Contemporani Català al Centre Maristany

bonart sant cugat del vallès - 17/04/16
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic
Es va inaugurar la XX Biennal d'Art Contemporani al Centre Maristany de Sant Cugat, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Art. En aquest acte hi van ser presents l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que va ser l'encarregada d'inaugurar-la i entregar una placa per homenatjar a Josep Canals, galerista i director de la Biennal.

La mostra, que ha estat organitzada i coproduïda per la Canals-Galeria d'Art i l'Ajuntament de Sant Cugat, compta amb la col·laboració d'institucions i empreses públiques i privades i exhibeix les obres d'artistes joves emergents.

Aquesta vintena edició de la Biennal d'Art Contemporani Català recull l'obra de set artistes seleccionats: Lluc Baños de Barcelona, Gara Basilio de Barcelona, Clara Cortés de Vic, Dani Gasol de Tarrgona, Iván Morales de Girona, Àlex Palacín de Barcelona i Javier Pretel d'Argentona.

La selecció d'obres de la Biennal representa un resum des de diferents disciplines, de les línies de treball que insteressen als joves artistes d'avui. S'hi poden trobar des de treballs on la crítica política hi és latent, com el vídeo de Daniel Gasol, fins a l'escultura caòtic-geomètrica de Gara Basilio, on la reflexió es genera entorn el mateix material i a la forma d'aquest. En uns moments on la tecnologia impera, la pintura segueix present a la Biennal. Javier Pretel presenta quatre olis evocadors d'un món de somni, de perspectives impossible i de colors irreals. Dins de les peces seleccionades, destaca també la intervenció in situ de l'artista Ivan Morales, que proposa una instal·lació específica per a la mostra, un cub de 2 x 2 plantejat com una sala modesta on l'espectador trobarà impediments a l'hora d'entrar-hi, repensant d'aquesta manera l'espai expositiu i la forma com a ens presentem davant d'una obra d'art. Aquesta peça ha sigut produïda amb el suport del Centre d'Art Maristany.

Alex Palacín és seleccionat per aquesta edició amb una peça resultes d'una col·lecció d'objectes peculiars fabricats per l'artista amb materials trobats, petites escultures ordenades en filera que l'artista disposa delicadament en una part del perímetre de la sala, sobre una lleixa, que recorda un petit gabinet de les meravelles, on els tresors recopilats al llarg del temps, construeixen una alternativa història de l'art. El visitant també trobarà dues calcografies de Clara Cortés, artista multidisciplinar que presenta la sèrie 98 cm, un experiment a través d'aquesta tècnica i mitjançant l'anàlisi de la forma, el color i la línia dels seus propis cabells, per aconseguir l'abstracció d'allò més quotidià. Els elements quotidians també formen part de l'obra de Lluc Baños. Una de les peces que podrem veure a la biennal és fruit d'un seguit d'accions performatives realitzades amb llumins, presentades en format de dibuix i d'instal·lació.

El jurat d'aquesta edició ha estat format pel galerista i director de la Biennal, Josep Canals; la historiadora de l'art reusenca, Aida Martin; la comissària i creadora santcugatenca, Joana Llauradó Farrés; el director de la Fundació Arranz-Bravo de l'Hospitalet de Llobregat, Albert Mercadé, i la vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Mar Redondo.

Fins al 27 de juliol, la XX Biennal d'Art Contemporani es podrà veure al Centre d'Art Maristany, i després iniciarà tot un recorregut que la portarà a Reus, a Lleida, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Barcelona i Tarragona, on finalitzarà la seva itinerància el 31 d'agost del 2017.

Durant l'exposició al Centre d'Art Maristany s'oferiran diverses activitats complementàries, com tallers, xerrades o passejades que els mateixos artistes han proposat per tal de crear un vincle amb les obres exposades i els seus procediments creatius i fer l'exposició alguna cosa més que una mostra passiva i estàtica.

Et poden
Interessar
...