FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Pierre Gonnord. Retratista" al Centre d'Art Alcobendas

bonart alcobendas - 12/05/16
banner-elscatala-180x180pxthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Del 18 de maig al 3 de setembre Centre d'Art Alcobendas, dins el programa PhotoEspaña 2016, presenta una mostra del Premi Internacional de Fotografia Ciutat d'Alcobendas, Pierre Gonnord. Retratista.

Des del naixement de la fotografia, el retrat ha estat una obsessió per als fotògrafs. Reivindicar i mostrar l'epidermis, la petjada del temps com a vida tatuada, ha estat i continua sent la passió de Pierre Gonnord. En les seves estoiques obres tot el que apareix existeix, les empremtes de llum són empremtes del temps, retrata figures sense paisatge, sense artifici, sense altre suport que l'empremta del temps sobre la seva pell.

L'ús de la llum a la recerca del volum dóna entitat als rostres, i solidesa a l'entorn. Amb aquesta conducta de treball, Pierre Gonnord s'endinsa en la història quotidiana de cada un dels retratats. Sota el suport d'idealismes espirituals -no només religiosos- s'ha format el gruix de la selecció de les obres exposades, a més d'una obra videogràfica, realitzada íntegrament en jaciments miners, on la mirada, ferma i nua dels personatges retratats, encarna, de principi a fi, el protagonisme.

Amb aquesta exposició culminen els actes del Premi Internacional de Fotografia Alcobendas, lliurat a Pierre Gonnord l'any passat, guardó que reconeix la tasca en l'àmbit internacional en aquesta disciplina artística, prenent-se com a referència i reconeixement els treballs realitzats en els últims anys, així com la valoració general a la notabilitat de la seva trajectòria professional. El seu treball ha d'estimular la reflexió sobre les diverses i apassionants seccions de la fotografia universal, en qualsevol dels seus vessants, valorant de manera prioritària les accions, publicacions i altres projectes que dignifiquin l'ésser humà. Tots aquests paràmetres es compleixen a la perfecció en l'extensa i coherent obra de Pierre Gonnord.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat