FCC-Segell-banner4
Exposició del Docfield>16 al Palau Robert

Exposicions

Exposició del Docfield>16 al Palau Robert

bonart barcelona - 12/05/16
Banner-300x250_1Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
"L'home europeu", que es pot veure del 18 de maig al 4 de setembre a la Sala 4 i al Jardí del Palau Robert, és una de les exposicions del festival de fotografia Docfield>16, que revisa la identitat europea actual, posant en qüestió la seva essència ideològica i identitat, amb fotografies de Piero Martinello, Michael Iwanowvski, Dana Popa i France Keyser.

El festival Docfield>16 l'organitza la Fundació Photographic Social Vision, que enguany celebra el seu quinzè aniversari, amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, i el patrocini de la Fundació Banc Sabadell i EGM Quality Image. N'és la comissària Natasha Christia, escriptora i docent independent.

Els quatre fotògrafs presenten a la mostra "L'home europeu" la visió de temes com el contrast entre memòria i amnèsia per part de les generacions joves a la Romania de Ceausescu, la identitat arrelada en uns estereotips, les vivències de les persones que han de fugir de la seva terra a causa de conflictes o la integració en una societat europea multicultural com és la francesa.

Els continguts de Docfield>16 s'articulen enguany al voltant de la temàtica "Europa: Lost in traslation", aportant valoracions i consideracions sobre els moments de convulsió que viu el continent amb temes com els refugiats, els escàndols financers, els nacionalismes, la disparitat entre el centre i les fronteres, la tradició i el futur. Una reflexió que ha de servir a les generacions més joves, els qui van néixer durant els anys 70 i 80, per no repetir els mals del passat i l'amnèsia incrustada en l'ADN europeu.

L'acte inaugural tindrà lloc el dia 19 de maig, a les 19 hores, al Jardí del Palau Robert. Hi intervindran el director general de Difusió, Ignasi Genovès; la directora artística del Festival Docfield>16, Natasha Cristia, i la directora de la Fundació Photographic Social Vision, Sílvia Omedes.

A la imatge, fotografia de Michael Iwanowvski.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura