banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Vaixells de joguina (1870-1939)" al Museu Marítim

bonart barcelona - 01/06/16
BONART-180x180-CervellsGif_Viladot_180x180_2
Del 20 de maig del 2016 al 9 de gener del 2017, el Museu Marítim de Barcelona recull més d’un centenar d’objectes de la col·lecció privada de l’arquitecte mallorquí Antoni Juncosa i Aysa en una mostra titulada Vaixells de joguina (1870-1939), que aplega una selecció de 127 peces. L’exposició té també fotografies provinents de diversos arxius catalans i tres audiovisuals que expliquen com es fabricaven els vaixells de joguina antigament i avui dia.

La col·lecció Juncosa és considerada una de les més importants d’Europa sobre aquest tema. Està formada per més de quatre-centes peces, datades entre finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX.

L’exposició apropa la cultura marítima a través del lleure infantil i revalora la joguina com a document històric. A més dels vaixells de la col·lecció Juncosa, s’hi podran veure peces del Museu del Joguet de Catalunya, el Museu Etnològic de Barcelona, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Museu Marítim de Barcelona, a més d’objectes d’altres col·leccionistes particulars.

L’exposició és un recorregut per nou àmbits expositius, entre els quals destaquen dos: Les ciutats i les fàbriques, i Mestres d’aixa de butxaca. El primer dóna valor als vaixells fabricats a l’Estat espanyol, especialment al País Valencià, i l’àmbit Mestres d’aixa de butxaca presenta les joguines construïdes en l’àmbit familiar amb materials quotidians, com ara suro, closques, troncs...

A la imatge, Barca de riu.

Et poden
Interessar
...

817x68