Emociona't_Banner_817x68_2

Exposicions

350 anys de la primera pedra de l'antic Hospital de Santa Caterina

bonart Girona - 07/06/16
350 anys de la primera pedra de l\'antic Hospital de Santa Caterina
Baner_Malagrida_Bonart_360x356pxEmociona't_Banner_180x178_3
El delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, visitaran el dia 9 de juny, a les 18 h, i coincidint amb l’obertura al públic, l’exposició 350 anys al teu costat que commemora el 350è aniversari de la primera pedra de l’antic Hospital de Santa Caterina de Girona. Promouen la mostra la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, conjuntament. La mostra es podrà visitar fins al 12 de novembre.

L’exposició es nodreix principalment de fons d’imatges dels arxius de la ciutat, i vol posar de relleu la memòria històrica de l’hospital, feta de vivències, emocions i records, una memòria digna de ser preservada.

Per una banda, cinc portals situats al passatge documenten els cinc àmbits de l’exposició: L’Hospital i la ciutat; Atenció al malalt; Laboratoris, sales d’operacions i farmàcia; Vida interior, i L’Hospital visitat i celebrat. I per l’altra, l’Espai expositiu Santa Caterina presenta més moments històrics amb objectes propis de l’Hospital. La visita a aquest espai està animada amb la projecció de dos visionats sobre l’edifici.

Les institucions que participen en l’exposició amb els seus fons patrimonials són: el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, l’Institut d’Assistència Sanitària i el Bisbat de Girona.

Pel que fa a les imatges procedeixen dels fons següents: Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) Ajuntament de Girona, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona (INSPAI), Arxiu Nacional de Catalunya, Generalitat de Catalunya a Girona, Institut d’Assistència Sanitària, Emília de Puig, Fundació Mascort i Xevi F. Güell.

La Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació han impulsat de manera conjunta la celebració dels 350 anys de l’antic Hospital de Santa Caterina com un acte de reconeixement a les institucions que en el seu moment van fer possible la fundació de l’Hospital i també per posar de manifest l’esperit de servei de l’edifici, que avui segueix vigent.

Les activitats commemoratives programades s’allargaran fins al mes de novembre amb conferències, visites guiades i la publicació d’un llibre commemoratiu que vol deixar testimoni de la trajectòria històrica de l’Hospital  i del seu patrimoni arquitectònic i artístic, alhora que explicarà la seva rellevància en la vida ciutadana de Girona.

Et poden
Interessar
...

Banner 817x68 CAT