banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Hic Stans" de Joan Saló a N2 Galeria

bonart barcelona - 07/06/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
N2 Galeria inaugura el 30 de juny a les 19 h. Hic Stans de Joan Saló. Hic-Stans és un terme llatí que podria traduir-se com "la grandesa infinita de l'espai". Partint d'aquest concepte, que ens parla d'una percepció ideal de l'infinit, l'artista s'interroga: des del punt concret i finit que ocupem en l'espai ¿podríem percebre tota la seva totalitat infinita? Després de les seves teles respiren, tant les meditacions del filòsof anglès Thomas Hobbes al Leviathan (1651), com la idea d'infinit que planteja Borges en el seu famós conte, El Aleph.

El pols de l'artista es concreta sobre el llenç com transcripció cal·ligràfica purament mental, lliure encara de codis lingüístics. L'obra esdevé per l'acoblament harmònic de mà i pensament.

Saló desafia les oposicions clàssiques entre dibuix i color, entre gest i camp de color, alhora que propicia la trobada entre la mística oriental i les tradicions occidentals. És l'espectador qui prendrà un o altre sender interpretatiu a partir de la seva experiència contemplativa.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat