FCC-Segell-banner4

Notícies

El MNAC segueix acumulant visitants

bonart barcelona - 13/01/20
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBanner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat

El Museu Nacional d’Art de Catalunya va rebre 837.694 visitants al 2019, un any en el qual ha impulsat de forma especial la projecció internacional de la seva col·lecció organitzant exposicions fora de la seva seu, al Japó i al Brasil. Juntament amb les celebrades a diverses ciutats espanyoles, aquestes exposicions han atret més de 252.501 visitants.


El museu, que en el 2019 va presentar una nova Estratègia i Pla d’Acció, tanca així un cicle estratègic doblant els seus visitants respecte al 2012 i es centra ara en potenciar la seva dimensió social, amb nous plans d’accessibilitat i igualtat d’accés a la cultura.


Pel que fa a les exposicions organitzades a la seva pròpia seu, Bartolomé Bermejo,  organitzada en col·laboració amb el Museo del Prado i la National Gallery de Londres, és un dels grans projectes presentats pel Museu Nacional el 2019, juntament a les mostres dedicades a Antoni Fabrés o a Aurèlia Muñoz. Durant el 2019 el museu també ha dedicat una especial atenció als àmbits del còmic i la fotografia, amb exposicions com El víboraOsamu Tezuka o la mostra dedicada al gran fotògraf barceloní Oriol Maspons. En total, aquestes exposicions van atreure 214.959 visitants. Entre les exposicions internacionals destaca l’èxit de la mostra dedicada a Juli González al Brasil i la bona acollida de la mostra sobre la Barcelona modernista que es veurà en cinc ciutats de Japó i que culminarà el seu viatge el 2020 a Tòquio.


La col·lecció permanent continua sent el major atractiu del Museu Nacional, que el 2019 ha introduït algunes importants novetats a la col·lecció d’art modern i a les sales d’art de la Postguerra i Segones Avantguardes.


 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner