banner-elscatala-817x88px
L\'últim projecte d\'Avelino Sala, a la Galeria Gemma Llamazares

Exposicions

L'últim projecte d'Avelino Sala, a la Galeria Gemma Llamazares

bonart gijón - 14/01/20
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
La Galeria Gemma Llamazares, carrer Institut 23 de Gijón, presenta del 17 de gener a el 7 de març 2020 el nou projecte d'Avelino Sala.

En paraules d'Alexis Callado, "Quan el futur ens abast és el desafiant títol que dóna nom a aquesta nova exposició d'Avelino Sala a la Galeria Gema Llamazares. L'artista s'interna per regions i problemàtiques actuals (el fracàs de la Il·lustració, l'actitud depredadora cap als recursos limitats de la planeta) augurant un futur, potser inevitable, on les coses es perfilen complexes i tristos.

És un missatge directe, sense embuts, que ens convida a reflexionar sobre aquell impuls incondicionat cap endavant de millorament humà d'abans on únicament han quedat en ús les relíquies pesades de cultures i valors oblidats; capes concèntriques d'un sistema de pràctiques simbòliques re decorades i sepultades sota una impertorbable fe en un horitzó global de progrés constant en l'era d'un capitalisme avançat.

Avelino Sala ens proposa, per a una de les sales de l'espai, un recorregut a través d'una ciutat "dissenyada" per referències clàssiques fonamentals en la conformació de la iconografia occidental. Aquestes figures tenen com a pedestal a llibres irreconeixibles com a metàfora de les formacions històriques dels "discursos".

Les formes de l'discurs i els jocs de l'saber divinitzats per les seves capacitats d'expansió comporta, en molts casos, a un comportament insensible i despietat que construeix murs per "protegir" el gran llegat occidental. També porta amb si unes relacions de producció i consum en les regions de l'benestar ia les zones en vies de desenvolupament de la planeta que es fonamenten en una cega super explotació dels recursos finits i ens condueixen a desastres mediambientals sense precedents en la història de la humanitat.

L'exposició Quan el futur ens abast és també una reflexió sobre la funció de l'art en els temps que corren. Sigui quina sigui la resposta de la humanitat davant de tants desafiaments, la creació artística i el compromís social ja no pot ser reduïda al seu significat dins de la història de l'art i de la cultura.

La proposta d'Avelino Sala s'orienta cap a una recerca per alliberar-se de determinades formes d'atenció estètica, proposant una visió i reconfigurant subjectivitats que ens arriben des d'un futur devastat per les desigualtats que arriben a un nivell alt de transacció i col·lisió. El treball d'Avelino Sala posicionat en una crítica cultural i social, no només per a aquesta exposició sinó en tota la seva trajectòria, es defineix per aconseguir, gràcies a la seva producció artística, un major impacte en la presa de consciència de principis humans imprescindibles i susceptibles de ser cultivats des de i per al nostre present.

A la imatge, obra d'Avelino Sala.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-