M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Beques Internacionals d\'Arts Plàstiques Fundació Botín

Notícies

Beques Internacionals d'Arts Plàstiques Fundació Botín

bonart santander - 04/07/16
EKHO_banner180x180Peral_Banner-Bonart_180x180
Set artistes espanyols i un cubà seran els beneficiaris de la XXIV convocatòria de les Beques Internacionals d'Arts Plàstiques convocades per la Fundació Botín, que també ha atorgat a tres espanyols ajuts per a la formació especialitzada en Comissariat d'Exposicions i Gestió de Museus.

Les Beques Internacionals d'Arts Plàstiques, en marxa des de 1994, tenen com a objectiu la promoció d'ambiciosos projectes artístics d'investigació i formació. Els seleccionats, que rebran cadascun una aportació de 23.000 euros, conclouran la seva etapa com a becaris amb la participació en la mostra Itineraris XXIV que recollirà el resultat de la investigació realitzada per aquests artistes durant els propers nou mesos.

La convocatòria actual destaca, segons afirmen els membres del jurat, "per l'elevat nivell i interès dels projectes rebuts". En total, es van rebre 703 sol·licituds, de 53 països diferents, procedents principalment d'Europa i Sud-amèrica. El Jurat compost per l'artista basc Ibon Aranberri; la directora de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació Coca-Cola, Lorena Martínez del Corral; l'artista cubà Wilfredo Prieto; i la comissària independent Bàrbara Rodríguez, ha seleccionat els projectes d'Álvarez-Laviada (Gijón, 1978), Elena Bajo (Madrid, 1976), Josu Bilbao (Bermeo, 1978), Felipe Dulzaides (l'Havana, 1965), Alex Reynolds ( Bilbao, 1978) i Pep Vidal (Terrassa, 1980).

La convocatòria es completa amb les dues beques més, destinades a artistes espanyols, menors de 30 anys, amb l'objectiu de donar suport el seu trasllat a l'estranger per continuar amb el seu treball, estudi o residència. Els beneficiaris d'aquests ajuts són Rafael Munárriz Gimeno (Tudela, 1990) i Leonor Serrano Rivas (Màlaga, 1986).

Et poden
Interessar
...