banner-elscatala-817x88px
Scully i Tomasko protagonitzaran la propera exposició de la Fundació Bancaixa

Exposicions

Scully i Tomasko protagonitzaran la propera exposició de la Fundació Bancaixa

bonart valència - 13/07/16
Baner_Subirachs_Bonart_360x356Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
Fundació Bancaixa reprendrà el curs expositiu al setembre amb una exposició que tindrà com a protagonistes els pintors abstractes internacionals Sean Scully i Liliane Tomasko. L'exposició estarà integrada per una selecció de més de 60 obres, majoritàriament llenços, que procedeixen de la col·lecció de la Fundació Bancaixa, el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS), l'IVAM i la col·lecció privada dels artistes. L'exposició, comissariada per Javier Molins, crític d'art i doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, s'inaugurarà al Centre Cultural Bancaixa de València el 16 de setembre amb la presència dels dos artistes, i romandrà fins al 15 de gener de 2017.

És la primera exposició a Espanya que realitza una retrospectiva tan àmplia de l'obra de Sean Scully, des dels anys 70 fins a l'actualitat, recorrent més de cinc dècades de producció. A més, es tracta també de la primera mostra que confronta en el mateix espai l'obra de Scully amb la de Liliane Tomasko, dos artistes que comparteixen també les seves vides. Aquesta trobada permetrà veure al mateix espai el treball d'aquesta parella d'artistes que tenen com a nexe comú la seva inspiració en la contemplació de la realitat, tot i que cada un la plasma segons el seu propi estil.
Sean Scully (Dublín, 1945) és un pintor irlandès establert a Nova York des de fa més de vint anys que destaca pel seu gran domini del color i les seves composicions de línies horitzontals i verticals. El seu treball manté un perfecte equilibri entre l'energia gestual de l'expressionisme abstracte i la rigorosa disciplina del minimalisme nord-americà. Scully compta amb obra permanent en institucions tan prestigioses com el Metropolitan, el MOMA, el Guggenheim de Nova York, la National Gallery de Washington, l'Art Institute de Chicago, el Centre Pompidou de París, el K20 de Düsseldorf o l'Albertina de Viena.

Liliane Tomasko (Zuric, 1967) centra la seva obra en l'observació de la realitat i, en concret, en l'esfera de la vida privada i quotidiana. Tomasko fotografia aquests objectes i després els trasllada a la pintura en una sèrie d'obres que busquen la tercera dimensió i, en els últims anys, tendeixen a l'abstracció. L'obra de Liliane Tomasko ha estat objecte recentment d'exposicions a museus i galeries com el Lowe Art Museum de Miami, el Phoenix Art Museum, el Garrison Arts Center de Nova York, la galeria Timothy Taylor de Londres o la Kunsthalle de Rostock.

A les imatges, a dalt, Dark Barcelona Wall, 2004, de Sean Scully. A sota, Scully i Tomasko.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells