FCC-Segell-banner4
Rita Martorell presenta vint anys de retrats

Exposicions

Rita Martorell presenta vint anys de retrats

bonart marbella - 13/07/16
La-Galeria-201602-recursmossos-300x300
L'artista catalana diu que té la gran sort d'haver pogut realitzar d'una vocació la seva professió, perquè el seu art es tradueix en una necessitat d'expressió. La pintora ha reunit a Marbella, a la seva exposició al CC Cortijo Miraflores, reconegudes personalitats del món de la cultura, la política, les finances i l'esport, on no hi falten famosos rostres de la Costa del Sol com Gunilla Von Bismark, retratada l'any 97.

També podem esmentar a Francisco de Borbón, Fernando Fernández Tapias, Rosa Valls-Taberner, Abel Matutes, Baltasar Garzón. Fernando Morán, Josep A. Duràn i Lleida, Michel Houellebecq, Antonio Banderas o Samuel Eto'o, entre d'altres.

No podia faltar en aquesta inauguració el seu personatge fetitxe. De fet va ser el primer retrat que va crear: el de l'Eduard Punset. "Fou el meu primer retrat a un polític. També la meva visió cap a ell era diferent, no era la d'un personatge públic. És amic del meu pare i jo el veia des de un punt de vista més sentimental molt diferent de qualsevol altre".

En el "modus operandi de la seva obra" Rita necessita un apropament previ al personatge. No afronta els retrats de qualsevol manera. "Necessito entrevistar-me amb els meus "models" per a conèixer les característiques de la persona: les seves inquietuds, els seus trets de personalitat, en definitiva tot allò que s'amaga de la façana externa".

El seu darrer retrat, és el de Baltasar Garzón. "Tot un repte. Aquí estem, cada vegada que torna a Espanya realitzem sessions per acabar-lo. És un bon model, que transmet tota la seva personalitat mentre estic davant la tela. La seva actitud és tranquil·la, concentrada i això s'agraeix".

Cada retrat porta un segell distintiu i molt característic que ja s'ha convertit en l'autèntic senyal d'identitat d'aquesta autora. Des de la seva primera exposició individual a Barcelona el 1992, amb només 21 anys, Rita Martorell ha recorregut galeries d'art i museus de diversos països. Exposició en el Cervantes de Tel Aviv, a Bratislava, al Museu d'Art Contemporani de Praga, al Parlament Europeu d'Estrasburg o Alemanya. Les seves pintures beuen essencialment de l'expressionisme alemany.

L'exposició romandrà oberta al públic al CC Cortijo Miraflores fins al 22 de juliol.

A la imatge, Rita Martorell amb Eduard Punset.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner