FCC-Segell-banner4
El Museu Maricel rep un premi internacional a la conservació del patrimoni

Notícies

El Museu Maricel rep un premi internacional a la conservació del patrimoni

180x180 Banners-FERIARTE-DBaner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
El Museu Maricel de Sitges, que forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, ha estat distingit amb el Premi William I. Irvine de lideratge en la preservació del patrimoni atorgat per l’organització nord-americana, Deering Estate Foundation. El diputat de Cultura de la Diputació i president del Consorci del Patrimoni de Sitges, Joan Carles Garcia Cañizares, ha recollit el guardó aquest dimecres a la seu que aquesta Fundació té a Miami.

Cañizares ha posat en valor la importància d’aquest premi que distingeix el Museu Maricel per la seva labor en la conservació del patrimoni artístic i cultural i ha confiat «que serveixi per reprendre i reforçar l’enllaç parcialment oblidat entre Sitges, Catalunya i Amèrica del Nord, una relació que abans era molt forta i enriquidora gràcies al llegat de Charles Deering al municipi». El diputat ha afegit«el convenciment que aquest premi aportarà importants èxits per a la cultura al nostre país en un futur proper».

D'altra banda, l'exdirectora del Consorci del Patrimoni de Sitges i dels Museus de Sitges entre el 2011 i el 2019 i actual presidenta del CONCA, Vinyet Panyella, ha rebut un reconeixement a nivell personal per la tasca duta a terme al llarg d'aquests anys.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-