benedormiens_Àlvar_suñol_2

Notícies

Més de 4.000 persones participen en el programa d'interculturalitat de La Caixa

Més de 4.000 persones participen en el programa d\'interculturalitat de La Caixa
Baner_Fontcuberta_Bonart_360x356px300x250-Gaudí-Gene
Un total de 4.824 persones han participat durant el 2019 en les 87 activitats i accions organitzades als dos territoris gironins on s’ha desenvolupat el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI). A Banyoles s’han realitzat 52 activitats, a les quals han assistit 1.768 veïns i veïnes, mentre que a Salt s’han dut a terme 35 activitats, amb 3.056 assistents. En el conjunt d’Espanya, 157.612 persones s’han sumat a les 2.787 activitats i accions impulsades als 36 territoris estatals.

Promogut per l’Obra Social ”la Caixa” i amb la col·laboració dels ajuntaments corresponents i el teixit social, el projecte valora la diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa dels municipis i barris, en favor de la convivència ciutadana intercultural.

Cada vegada són més els veïns i veïnes que es volen involucrar de manera activa en la millora dels seus barris i que es comprometen amb la convivència i la cohesió social. Amb aquest objectiu, el 2010 va néixer el Projecte ICI, que al llarg d’aquests anys, amb el treball conjunt de les administracions, les entitats i la ciutadania, ha aconseguit sistematitzar un model per prevenir el conflicte social que el fa exportable a altres territoris i entitats que el vulguin aplicar.

D’aquesta manera, el Projecte ICI s’erigeix com un eix fonamental per frenar, evitar i superar processos i situacions d’exclusió social en territoris d’alta incidència de diversitat i multiculturalitat, i es concreta en diferents activitats que tenen la finalitat de crear un teixit social fort.

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68