970x250_appec2021
\

Exposicions

"A quattro mani" de Paola Masi i Benet Rossell a Àmbit Galeria d'Art

bonart barcelona - 30/07/16
180x180-1Anunci_Ampudia
Àmbit galeria d'art del Consell de Cent, 282 de Barcelona prepara del 15 de setembre al 12 de novembre l'exposició A quattro mani de Paola Masi i Benet Rossell. Es tracta d'intervencions de Benet Rossell sobre peces ceràmiques de Paola Masi.

Àmbit obrirà la temporada amb la il·lusió de presentar el resultat d'una intensa col·laboració entre Paola Masi, ceramista italiana amb qui la galeria col·labora des del 2014, i Benet Rossell, artista consagrat i amic històric de la galeria. Traient inspiració de les col·laboracions històriques entre pintors i ceramistes, Àmbit ha volgut reafirmar el rol de la galeria com a espurna de sinergies entre creadors, i ho fa amb un projecte que consolida i en certa manera condensa el que en aquests més de trenta anys ha caracteritzat Àmbit Galeria d'Art: l'aposta pel treball d'artistes emergents i el suport continu a aquells ja consolidats.

Aquest treball a quatre mans entre Masi i Rossell ha estat capaç de generar moments únics, sigui en el procés creatiu ―en el qual els dos artistes s'han acompanyat mútuament―, sigui en la transmissió recíproca de visions entre un mestre i una jove promesa de l'art contemporani. El resultat és ben visible en les peces que s'exposaran i que són expressió alhora d'habilitats tècniques indiscutibles i d'un treball íntim i jocós entre les profundes sensibilitats dels dos artistes.

Benet Rossell neix a Àger (Lleida) l'any 1937. Rossell és un creador innovador i incansable. Vinculat a l'art conceptual de París dels seixanta o als moviments d'avantguarda a Nova York, a finals dels anys vuitanta s'instal·la a Barcelona, on continua treballant en el seu món de signes infinits. Rossell és un creador inclassificable i la seva obra, una construcció d'imatges fragmentades on la cal·ligrafia és art i poesia, pulsió vital i ritme d'un artista que és, alhora, performer, músic, poeta, escriptor, gravador, cineasta i escultor. Responsable d'un dels corpus artístics més complexos i agosarats de l'art espanyol contemporani. Al llarg de la seva dilatada carrera ha desenvolupat un original alfabet, a base d'ideogrames i pictogrames que no pertanyen a cap codi lingüístic. Infinitat de signes, icones i cal·ligrames irrepetibles formen un vocabulari personal on conflueixen la cal·ligrafia, la pintura i l'escriptura. L'art de Rossell reivindica la immensitat del que és petit, la quotidiana fantasia de la vida.

Paola Masi neix a Roma el 1973. El 2001 comença a treballar la ceràmica al Camberwell College of Arts de Londres. Ha estudiat i viscut a Anglaterra, Mèxic, Itàlia i a Espanya. El 2003 va tenir l'oportunitat d'estudiar com a aprenent al laboratori del mestre ceramista Owen Watson, a Onzain, França. Aquesta experiència li va permetre d'entrar en contacte amb l'essència de l'art d'elaboració de la ceràmica en la seva faceta més pura, inspirada en les ceràmiques xineses Song i en les coreanes i japoneses. Com a estudiant de la filosofia Sufi, s'inspira en la contínua recerca de l'essència de la bellesa en totes les seves formes: en la música, en la filosofia, en la poesia i especialment en la natura.
Crescuda en una petita ciutat de la província de Roma, va tenir influències del paisatge, el disseny, l'arquitectura i l'art italians. Des del 2013 ha exposat les seves obres a Espanya, Itàlia, Mèxic i el Japó. El 2007, juntament amb l'escultora anglesa Sophie-Elisabeth Thompson, va fundar els estudis de LaNaveBCN, on avui treballa les seves peces de ceràmica i fa classes.

Imatges cedides per Adolf Alcañiz, procedents del vídeo "A quattro mani"

Et poden
Interessar
...