818x68-Bonart-IA

Exposicions

"Jo volia ser fotògraf" a la Fundació Foto Colectania

\
bonart barcelona - 30/07/16
A partir de l'11 d'octubre, la Fundació Foto Colectania presenta l'exposició Jo volia ser fotògraf, coproduïda per la Fundació Banc Sabadell, que convida a reflexionar en el que significa ser fotògraf avui en dia i en el canvi d'estatut que es manifesta voltant de la imatge en la creació contemporània. El títol de l'exposició prové del projecte de Roger Guaus Jo Volia ser fotògraf, presentat a la mostra. Onze projectes seleccionats per les comissàries Fannie Escoulen i Anna Planas, que es mostren tant en paret com en format llibre, vénen a analitzar els canvis profunds que s'estan produint en la pròpia definició de l'acte fotogràfic.

Si les màquines poden produir imatges, quin és l'estatut del fotògraf avui, si ell ja no és l'autor? Es poden anomenar encara fotogràfics aquells projectes tot i que les imatges siguin extretes d'arxius, d'internet, manipulades a l'extrem, creades a partir d'un impuls col·lectiu o produïdes per les noves tecnologies? La varietat dels projectes inclosos en l'exposició ens mostra acostaments molt diversos, ja siguin polítics, poètics o extravagants, però sempre rendint homenatge a la fotografia, a la seva tècnica ia la seva estètica, mostrant-nos així els límits cada vegada més oberts de la pròpia creació .

Els autors participants són: Laurence Aegerter, Antoine d'Agata, Roger Guaus, Mishka Henner, Sherrie Levine, Michael Mandiberg, Doug Rickard, Thomas Ruff, Oliver Sieber & Katja Stuke, Stéphanie Solinas i Jan Hofer & Severin Zaugg.

L'exposició, que es podrà visitar fins al 10 de desembre, està coproduïda per Foto Colectania i la Fundació Banc Sabadell, un dels col·laboradors principals de Foto Colectania, i s'emmarca dins de la temàtica anual, que enguany té per títol Però, què és la fotografia? I que pretén reflexionar sobre preguntes com el quan, l'on i el qui de la fotografia.
Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...