FCC-Segell-banner4
Barcelona serà la capital mundial de la ceràmica del 12 al 16 de setembre

Notícies

Barcelona serà la capital mundial de la ceràmica del 12 al 16 de setembre

bonart barcelona - 08/09/16
Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356Eude, generic
Barcelona i Catalunya seran la seu, del 12 al 16 de setembre del 2016, del 47è congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica (AIC 2016), que cada dos anys se celebra en un país diferent. Aquest és l’esdeveniment més important del món en el sector de la ceràmica artesanal i creativa, la qual cosa suposa una oportunitat única de projectar la nostra ceràmica en un àmbit mundial. Els participants són principalment ceramistes, col·leccionistes, professors universitaris, museòlegs i periodistes especialitzats d’arreu del món.

El congrés tindrà la seva seu al Disseny Hub Barcelona i se centrarà en la ceràmica aplicada a l’arquitectura i l’espai públic, a causa de la important presència de ceràmica en l’arquitectura modernista i contemporània, i també en espais públics al nostre país. L’organització és a càrrec de l’Associació Ceramistes de Catalunya, que té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, entre altres institucions.

Es vol donar a aquesta trobada internacional una gran projecció ciutadana, de manera que la ceràmica esdevingui protagonista cultural durant els mesos de setembre i octubre. Per assolir aquest objectiu es faran més de 30 exposicions temàtiques en museus, diverses rutes i visites a edificis singulars i tallers a Barcelona i Catalunya, a més d’exposicions en 31 galeries d’art. En aquest sentit, cal esmentar la participació d’institucions cabdals, com ara el Museu del Disseny, el Museu Picasso, la Fundació Miró, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), CaixaForum Barcelona, Sant Pau Recinte Modernista, la Pedrera, entre d’altres, que col·laboren activament amb les activitats del congrés.

En un àmbit territorial, el congrés presenta exposicions i altres activitats a la Bisbal d’Empordà, Quart, Esplugues de Llobregat, Sant Cugat, Gallifa, Argentona, Mataró i Montblanc, amb la qual cosa es vol implicar tot el país en aquest projecte. Fora de Catalunya s’han previst dues rutes: una a Aragó i al País Valencià, i una altra a Andalusia.

Les principals activitats són: quatre sessions de debats i comunicacions sobre el tema central del congrés: a la sessió inaugural, La ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic en el moment actual; Art i natura, la ceràmica, en l’arquitectura modernista; Arquitectura contemporània,  ceràmica i sostenibilitat, i Ceràmica i espai públic, visió urbanística, artística i antropològica. Dues sessiones de l’assemblea general de l’AIC; sis rutes guiades en tretze edificis, exposicions i espais ceràmics a Barcelona. Trenta exposicions especials de ceràmica. Cinc vetllades ceràmiques amb Nit Unesco, nous membres AIC i inauguracions. Tres rutes a Catalunya amb visites a tallers, museus i exposicions. 45 autors exposaran ceràmica en 31 galeries d’art. Una ruta precongrés a Saragossa, Terol, València i Manises, i una ruta postcongrés a Sevilla, Còrdova i Granada.

A les imatges, a dalt, Mural El petó. Barcelona, 2014. Fotògraf: Joan Fontcuberta. Producció: Ceràmica Cumella. A sota, Andrew Burton. Escultura amb maó ceràmica. Artista que intervindrà en l’exposició del grup WABA a la Nau Gaudí de Mataró.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells