M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
El Museu de Granollers inaugura \

Exposicions

El Museu de Granollers inaugura "Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya"

bonart granollers - 14/09/16
Peral_Banner-Bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Museu de Granollers inaugura el 15 de setembre a les 20 h. l'exposició Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya. Des de 1895 fins avui que es podrà visitar fins al 20 de novembre del 2016.

Gols de Tinta vol mostrar-vos el futbol a través de la mirada dels nostres dibuixants, il·lustradors i humoristes. Volem afegir una nova dimensió estètica a l’emoció del futbol. Lluny de pretendre ser una història exhaustiva dels 120 anys d’existència del futbol català, proposem una mirada tan fresca, desenfadada i viva com permet el dibuix, en imatges reproduïdes en tota mena de material imprès, però especialment en diaris i revistes.

Cada imatge, un impacte als sentits, una jugada gràfica mestra, un bocí de la nostra història. Cada imatge un gol, un gol de tinta.En 120 anys, el futbol s’ha transformat, impulsat pels grans canvis socials, econòmics, polítics de la nostra societat i ha esdevingut un fenomen global.

Els dibuixants, empesos també per les diverses revolucions tecnològiques dels mitjans de reproducció, ens permeten visualitzar aquests grans canvis. Les il·lustracions transmeten l’impacte dinàmic del joc.

L’humor gràfic i el còmic ofereixen una mirada distesa i divertida del món futbolístic. Alguns dibuixants però, no hi obvien també una opinió punyent sobre el personatge o fet representat.

En el nostre país hem gaudit de diverses generacions d’autors d’una qualitat gràfica excepcional. En aquesta exposició pretenem mostrar el seu treball a través de publicacions o dibuixos originals.

Aquesta exposició pretén que, més enllà dels colors de cada equip, hi descobriu uns fets i personatges que ens expliquen com a societat. Acompanyeu-nos en aquest partit dibuixat i recordarem moments curiosos d’aquesta matèria tan efímera com és l’actualitat esportiva.

La mostra està dividida en cinc àmbits temporals, i això ens permet veureque l’evolució del grafisme i la del futbol al llarg del segle XX han estatpràcticament paral·leles, evolucionant amb la nostra societat segons elcontext històric.

Et poden
Interessar
...