banner-oro-1280x150

Notícies

El Born Centre de Cultura i Memòria reflexiona sobre el 75è aniversari de l’alliberament d’Auschwitz

El Born Centre de Cultura i Memòria reflexiona sobre el 75è aniversari de l’alliberament d’Auschwitz
bonart barcelona - 21/01/20

En record dels més de sis milions de víctimes de l’Holocaust i com a condemna de qualsevol manifestació d’odi, violència, antisemitisme i tota altra forma de racisme, l’Ajuntament i El Born CCM s’uneixen als nombrosos organismes, institucions i entitats que participen arreu del món en la jornada de record del 27 de gener.

El 26 de gener El Centre acollirà taules rodones, un taller d’arxiu i dibuix, i la projecció d’una pel·lícula per reflexionar sobre la significació de l’Holocaust en el present.

La rememoració d’aquest alliberament expressa el compromís de la ciutat de Barcelona amb la defensa i l’impuls dels drets civils en la construcció d’una ciutadania democràtica. Aquesta jornada, inaugura la programació impulsada per la Regidoria de Memòria Democràtica per commemorar el 75è aniversari de l’alliberament dels camps nazis, i que es desenvoluparà al llarg dels propers mesos d’abril i maig. 

El 27 de gener -efemèride de l’alliberament d’Auschwitz- és la data designada per Nacions Unides com el Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust. Enguany, aquesta data cobra especial rellevància perquè es compleixen 75 anys de l’alliberament del camp d’extermini on els nazis van assassinar més d’un milió de persones en poc més de quatre anys. Per rememorar aquest alliberament, El Born Centre de Cultura i Memòria organitza el proper diumenge 26 de gener la jornada “Auschwitz avui, 75 anys després”, per reflexionar sobre els fets passats amb la mirada posada en l’actualitat.

Impremta Pages - banner-180x178thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1