FCC-Segell-banner4
Performance de María Salgado al Centre d\'Art la Panera

Notícies

Performance de María Salgado al Centre d'Art la Panera

bonart lleida - 22/01/20
Banner-Anastasia-180x180px_v1-catthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Centre d'Art la Panera acull el 30 de gener de 2020 a les 19.30h la performance de María Salgado, Let Her Try / Deja a ella provar.

María Salgado és una poetessa madrilenya. Treballa el llenguatge en les seves tres dimensions —oralitat, performance i escriptura— produint textos, audiotextos i accions que van donant cos a investigacions de llarg recorregut, moltes de les quals col·lectives, com les que realitza amb el compositor Fran MM Cabeza de Vaca i el Seminari Euraca. Partint del fet que el llenguatge és la tecnologia més barata que existeix» i sobre la base de moviments poètics anteriors (tan variats com Language o la tendència materialista de la poesia argentina dels noranta), el seu treball amb aquest cop era sobre múltiples vies d'anàlisi i conformació (llenguatge o, traducció bastarda , lírica i analítica, desviament de la norma lingüística).

Let her try / Deja a ella probar pertany a la línia de treball que Salgado dedica a l’estudi de la poesia, en la qual aprofundeix en l’obra d’altres autors del passat cercant elements que reverberen en el nostre present. Aquí agafa un fragment de Patriarchal poetry (1927), de Gertrude Stein, per fer-ne una traducció comentada al castellà , un poema que destaca per la repetició i combinatòria d’un nombre escàs de frases curtes i precises. Alternant d’un idioma a l’altre, amb els seus diversos accents i valències geogràfiques, moments de desconstrucció analítica dels versos de Stein donen pas a una recitació entonada de la traducció de Salgado, que va augmentant en ritme i intensitat. L’acció actualitza el potencial feminista que s’allotja en els versos de Stein, que Salgado allibera en el desplaçament que provoca amb la seva traducció i performance.

Activitat emmarcada en la 11a Biennal d'Art Leandre Cristòfol i el programa del Pacto de Estado contra la Violencia de Género. Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, amb la col·laboració del Casal de la Dona, Lleida.

A la imatge, María Salgado.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88