970x250_appec2021

Exposicions

"Aura Nera" de Regina de Miguel a l'Arts Santa Mònica

bonart Barcelona - 05/10/16
\
Baner_Enkaoua_Bonart_360x356pxEmociona't_Banner_180x178_3
El 10 d'octubre l'Arts Santa Mònica inaugura Aura Nera de Regina de Miguel, comissariada per Oriol Fontdevila.

Regina de Miguel treballa com a artista des d'un agenciament crític i interdisciplinar en processos i confluències orientades a la producció d'objectes i coneixements híbrids. Una part dels seus projectes aborden estratègies de la formació del desig i la seva visualització com a paisatge psicosocial. En el mateix sentit també analitza la frontera especulativa i ficcional que alberguen els objectes científics i culturals.

L’ombra dantesca es projecta sobre la proposta de Regina de Miguel. Reprenent la imatgeria del laboratori i sotmetent-la a una il·luminació desacostumada i poc funcional, l’artista crea un espai d’investigació incapaç de satisfer les necessitats originals: un possible laboratori de la incertesa, poblat de presències inorgàniques i espectres difícilment mesurables, on els experiments durien a intuir les regions fosques del coneixement humà i avançar formes de pensament futures.

El muntatge troba els seus interlocutors en una peça sonora assumida per tres veus femenines, en referència de les tríades sobrehumanes de la mitologia, com ara les Hespèrides, les Càrites o les Moires. El recitat d’aquesta composició coral (en la qual han col·laborat Lucrecia Dalt i Ania Nowak) invoca l’origen de la vida, en el passat remot, i prefigura moltes de les quimeres, les potencialitats, i els mites fundacionals de l’avenir.

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68