JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

El GGAC estrena nova temporada amb una millora de les perspectivas del mercat de l'art

El GGAC estrena nova temporada amb una millora de les perspectivas del mercat de l\'art
bonart barcelona - 05/10/16
El Gremi de Galeries d'Art de Catalunya (GGAC) i Vermuts Miró han desvelat el guanyador del Certamen d'art Vermuts Miró, convocat el dia11 de juliol. Xano Armenter, d'Àmbit Galeria d'Art (Barcelona), amb la seva obra Thinking About Gaudi, és l'artista que finalment il·lustrarà l'etiqueta de l'ampolla Vermut Reserva – Miró Art. L'obra ha estat escollida per la seva força, aconseguida amb una gran netedat de contorns, tot suggerint remembrances dels cèlebres trencadissos gaudinians com a símbol de la imaginació i creativitat.

 També s'ha volgut reconèixer l'obra de Perico Pastor de la galeria Anquin's (Reus), a qui s'ha atorgat un accèssit. Totes les obres participants seran exposades a les respectives galeries participants fins al 15 d'octubre. En aquesta primera edició, el certamen convidava als artistes de les galeries agremiades a crear una obra d'art original inspirada en la figura de Gaudí, interpretada de forma lliure i en format de pintura, dibuix o fotografia.

Els organitzadors es mostren molt satisfets per l'índex de participació, que finalment ha comptat amb 49 obres originals de 36 artistes, pertanyents a 19 galeries d'art.

La nova temporada 2016-2017 
Sota el lema #Ilike_Art, el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya (GGAC) estrena la nova temporada artística 2016-2017 de les 52 galeries que el componen. Una temporada marcada pel gran ventall d'oferta en les diferents galeries de tot el territori: exposicions col·lectives i individuals, amb la presència tant d'artistes catalans i internacionals.

Així, es podran veure mostres col·lectives a Atélier, Espai G d'Art ("Instint"), Galeria Barbié ("El imaginario irracional"), La GaLeria ("El paisatge habitat"), Galeria Cortina ("Geometria & art), Lorena Ruiz de Villa, Arte Contemporáneo ("José María Sicilia – Antoni Tàpies"), Mayoral, Galeria d'Art ("Artistes Revolucionaris. Homenatge al Pavelló de la República Espanyola, 1937") i Traç d'Art. 

Les exposicions dedicades a artistes catalans també tenen presència en aquesta nova temporada. Tota una aposta local del col·lectiu que conforma el GGAC i entre les quals ens trobem amb exposicions a galeries com Contrast, Galeria Antoni Pinyol, Ismes, Galeria d'Art, o Galeria d'Art El Claustre entre d'altres. Enguany també trobarem exposicions d'artistes estatals com a Anquin's Galeria d'Art que dedicarà, fins al 19 de novembre una exposició de l'obra més recent de Carlos Morago, o l'exposició fotogràfica de "Carlos Saura. España años 50" de la galeria Círculo del Arte.

 Com és costum, tampoc faltaran aquesta temporada exposicions dedicades a artistes internacionals, i així ens trobem amb exposicions com "Escultura contemporània de Burkina Faso" de la sala Out of Africa, on la galeria presenta les escultures contemporànies de 5 artistes que formen part de la nova generació d'artistes escultors del país africà; o l'exposició dedicada a Daniel Merlín, de la Galeria d'Art El Claustre – Girona. Segons els darrers estudis, les vendes en galeries d'art catalanes i espanyoles s'ha incrementat en un 68%, i el 77% d'aquests compradors són col·leccionistes particulars. A més, els estudis també posen de manifest una baixada del nombre d'importacions d'obres d'art del 29% que, juntament amb l'increment de les exportacions en un 12%, suposa un canvi de tendència i més revalorització dels artistes del territori català i espanyol. Des de fa gairebé 40 anys, el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya treballa per la professionalització i la promoció de les activitats del sector del mercat de l'art català en l'àmbit nacional, estatal i internacional; dóna suport a la seva activitat comercial i s'ocupa també de la representació del col·lectiu davant de les institucions nacionals i exteriors.

El Gremi de Galeries d'Art de Catalunya és la primera associació del sector del mercat de l'art a Catalunya. Creada el 1978, el Gremi engloba 52 galeries repartides arreu del territori català, a qui ofereixen informació, assessorament. A la imatge, detall de l'obra de Xano Armenter, guanyadora del Certamen d'art Vermuts Miró, organitzat pel GGAC.
canal-mnactec-180-180SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1