Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Es Baluard incorpora 61 obres a la seva col·lecció

Es Baluard incorpora 61 obres a la seva col·lecció
bonart palma - 13/10/16
Es Baluard ingressa als seus fons un total de 61 obres, 25 en règim de donació i 36 en dipòsit, realitzades per 24 artistes procedents de les Illes Balears, l'Estat espanyol i l'àmbit internacional. La majoria d'aquestes obres formaran part de la nova exposició de la planta principal d'Es Baluard, que es podrà veure a partir del 30 de novembre del 2016.
 
Encara que tot i que, des de l'any 2012, el museu no compta amb partida per a compra d’obres, la direcció del museu considera fonamental avançar en emplenar les llacunes històriques a través de col·laboracions amb la iniciativa pública i privada. Un suport que, al costat de la tasca dels membres del Comitè d'Adquisicions del museu, fa possible que no es freni el creixement de la Col·lecció Es Baluard. Actualment, conformen aquest òrgan assessor: Nekane Aramburu, Daniel Castillejo, Pilar Citoler, Neus Cortés, Catalina Ferrando, Soad Houman, Enrique Juncosa, Francisca Niell, Gabriel Pons, Margalida Tur.
 
El grup d'obres que s'integraran a Es Baluard estan realitzades entre 1949 i 2016. Les peces que es detallen a continuació recullen els diversos llenguatges artístics contemporanis des de la pintura, l'escultura, el dibuix, la fotografia, el vídeo i la instal·lació.
 
Noves incorporacions que, fruit de la generositat dels donants i dipositants que les han fet possibles -artistes, particulars, institucions museístiques i entitats- i als quals el museu agraeix la seva implicació i col·laboració, reforcen l'objectiu d'ampliar el coneixement i la investigació dels corrents i artistes vinculats a les Illes Balears, així com a la creació actual nacional i internacional, completant el període comprès entre les dècades de 1950 i 1980, i ampliant els fons amb propostes més contemporànies desenvolupades des del 2000 fins a l'actualitat.
banner-oro-180x180canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px