Visites Palau Moja_1280x150

Exposicions

"Malkovich, Malkovich, Malkovich: Homenatge als mestres de la fotografia" a La Tèrmica

\
bonart màlaga - 13/10/16

El Centre de Cultura Contemporània La Tèrmica acull des del 15 d'octubre l'exposició Malkovich, Malkovich, Malkovich: Homenatge als mestres de la fotografia, del prestigiós fotògraf nord-americà Sandro Miller. Per a aquest projecte, produït per diChroma photography i que romandrà obert al públic fins al 29 de gener de 2017, Miller ha reinterpretat minuciosament una selecció de 41 de les més memorables fotografies del segle XX però amb una "petita" diferència: totes elles estan protagonitzades per l'actor John Malkovich. Miller i Malkovich es coneixien des de feia un parell de dècades i havien col·laborat ja en diverses ocasions quan van decidir unir forces en aquest projecte, que reflecteix tant la capacitat interpretativa de Malkovich com el talent creatiu de Miller.


Amb tot just 16 anys i després de veure el treball d'Irving Penn, Sandro Miller va saber que volia ser fotògraf. Autodidacta, Miller es va basar en els llibres de grans autors de la història de la fotografia. A través de les seves imatges, va aprendre l'art de la composició, la il·luminació o el retrat. Trenta anys més tard, amb clients com Forbes, GQ, Esquire, American Express, Coca-Cola o BMW, entre d'altres, Miller s'ha consolidat com un dels grans fotògrafs publicitaris a nivell internacional.


El seu èxit comercial li ha permès abordar projectes més personals, com els seus treballs a Cuba, les fotografies de músics de blues o de diverses companyies de dansa, així com diversos projectes amb el seu amic i col·laborador John Malkovich. Sandro Miller va conèixer a Malkovich en la dècada de 1990, mentre tots dos col·laboraven amb la companyia de teatre Steppenwolf, a Chicago. 16 anys, tots dos segueixen treballant junts.


Malkovich, Malkovich Malkovich: Homenatge als mestres de la fotografia inclou imatges tan formidables com el retrat d'Irving Penn a Truman Capote, agenollat ​​sobre una cadira en un racó; les fotos de Bert Stern a una sensual Marilyn Monroe; la dramàtica foto de Dorothea Lange a una mare migrant; l'autoretrat de Mapplethorpe amb una pistola; la famosa fotografia que Annie Leibovitz va fer a John Lennon i Yoko Ono, portada de la revista Rolling Stone; la imatge de Diane Arbus d'un nen amb una granada a la mà o l'apicultor envoltat d'abelles de Richard Avedon, entre moltes altres grans fotografies del segle XX.


Amb aquest projecte Sandro Miller ha tractat d ' "entrar al cap d'aquests grans fotògrafs i disseccionar el que estaven fent en aquells moments, el que estava passant, l'emoció que volien extreure dels seus personatges, d'on venia la llum, per què van triar aquella càmera en concret per fer la foto ... ".
 
180x180 px 4_11_BonartCultural_180x180px_OK_29nov

Et poden
Interessar
...