banner-elscatala-817x88px
El Pla Nacional de Fotografia, tema monogràfic del número 176 de Bonart

Notícies

El Pla Nacional de Fotografia, tema monogràfic del número 176 de Bonart

bonart girona - 01/11/16
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
La situació actual del Pla Nacional de Fotografia, és el tema monogràfic del número 176 de la revista Bonart que sortirà a la venda el dia 1 de novembre del 2016. Jùsep Boya, director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat, repassa i valora les actuacions que s'han fet fins avui i les que estan programades. Acompanyen l'entrevista d'Aina Mercader, dues opinions sobre el Pla a càrrec de Pilar Parcerisas i Conxita Oliver.
El número 176 de Bonart presenta un ampli reportatge sobre les exposicions i activitats de la segona part de l'Any Fontserè. Núria F. Rius en fa una detallada descripció. També presenta la revista un reportatge sobre Jep Vilplana, de l'Estudi Iglésies, autor de la tipografia Fontseré que va ser presentada al Museu del Disseny de Barcelona. Aina Mercader és l'autora del reportatge Toni Catany, suspès en el temps. Arnau Puig escriu sobre l'exposició Cubisme i guerra que presenta el Museu Picasso de Barcelona. La presència d'Antoni Abad representant Catalunya a la Biennal de Venècia és tractada per Albert Mercadé. Lluïsa Sala escriu sobre l'exposició de Renoir a la Fundació Mapfre de Barcelona i Bernat Puigdollers es refereix a la presència d'artistes empordanesos a l'Hermitage de Sant Petersburg. Allò que el bosc amaga, instal·lació audiovisual, és el títol del treball que ha realitzat Mariona Bachs.

Bonart compta amb articles d'opinió de Ricard Planas (L'espai públic i la caiguda de l'escultura eqüestre), David G. Torres (Tres), Xavier Barral i Altet (Desmuntar Colom: un debat ben útil), Montse Badia (En la seva pròpia veu), Vicenç Altaió (Sense art i poesia no hi ha política), Luis Antonio de Villena (El Palau Reial), Arnau Puig (Benet Rossell i l'expansió creativa), Joan M. Minguet (Contra les inauguracions?) i les seccions de Com exposar en una galeria (Fidel Balaguer), Art i Dret (M. Isabel Niño), Mercat de l'Art (Joan Gil Gregorio) i Biblioteca (Anna Carreras).

Les exposicions més destacades del territori són presentades per Natàlia Chocarro Bosom, Fina Duran, Arnau Puig, Ramon Casalé, Bernat Puigdollers, Beatriz G. Moreno, Anna Carreras, Mercè Alsina i Eudald Camps.

El número 176 de Bonart també recull les notícies que han destacat en l'àmbit artístic als països de parla catalana, així com reportatges sobre el Festival Drap-Art 2016, Els Logicofobistes, la presència de Miquel Ruiz a Sarajevo, L'emergència del MAMT, la programació del Museu de la Vidal Rural, Outumuro al Palau Robert, la guanyadora del premi DKV Fresh Art... La portada d'aquest número reprodueix una obra d'Eugènia Balcells. La segona portada és l'obra The linear term... 2016 de Jo Milne que exposa a l'Espai Volart de la Fundació Vila Casas.

Imatge: Obra d'Eugènia Balcells, portada de la revista Bonart n. 176

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68