Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Carles Guerra deixa la direcció de la Fundació Antoni Tàpies

bonart barcelona - 30/01/20
La Fundació Antoni Tàpies ha fet públic un comunitat en el que informa que "de mutu acord amb Carles Guerra Rojas, hem decidit posar fi al seu contracte com a director de la Fundació, responsabilitat que ocupava des del 30 de juny de 2015, quan va accedir al càrrec després d’un concurs públic. La Fundació vol agrair públicament la dedicació de Carles Guerra a la institució, així com la seva professionalitat, durant aquests quatre anys i mig.

Carles Guerra ha estat el màxim responsable, com a comissari, de l'exposició més ambiciosa que la Fundació ha dedicat en els darrers anys a l’obra d’Antoni Tàpies, Biografia política, i ha cocomissariat amb Núria Homs altres exposicions de Tàpies, també dedicades a revisar la seva obra: Col·lecció 1966-1976Objectes, T de Teresa i Certeses sentides. Ha estat, a més, el comissari de les exposicions individuals, presentades a la Fundació, dedicades a Harun Farocki (comissariada amb Antje Ehmann), Oriol Vilanova, Allan Sekula (amb Hilde van Gelder i Anja Isabel Schneider), Susan Meiselas (amb Pia Viewing), Allora & Calzadilla (amb Sara Nadal-Melsió), Albert Serra, Hannah Collins i Ariella Aïsha Azoulay (comissariada amb l’autora), així com de les exposicions col·lectives Documents d’acció. Obres de les col·leccions Denney i Cordier 1947-1965 (comissariada amb Laurence Rassel) i 1989. Després de les Converses d’Alger. Deliri i treva, sense oblidar un bon nombre de presentacions monogràfiques que han comptat amb artistes com ara Hito Steyerl, Walid Raad, Filipa Cesar, Mario García Torres, Bouchra Khalili, i molts d’altres.

La Fundació té previst continuar col·laborant amb Carles Guerra en els pròxims anys, amb motiu dels projectes expositius en curs.

La Fundació acordarà ben aviat la posada en marxa del procés que haurà de conduir a la celebració d’un concurs públic per proveir la plaça de Direcció. Mentrestant, per tal de garantir el funcionament ordinari de la Fundació fins al nomenament d’una nova Direcció, l’actual gerent, Anna Saurí, serà la màxima responsable de l’equip professional de la Fundació Antoni Tàpies".
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Banner-Eggleston-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...