FCC-Segell-banner4

Exposicions

Josep Guinovart i Arnau Casanoves al Museu de Valls

bonart valls - 24/11/16
mossos-300x300thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Museu de Valls presenta el dia 25 de novembre al vespre una exposició de Josep Guinovart, «Portes i finestres pintades». La mostra, coorganitzada pel Museu de Valls, l'Espai Guinovart d'Agramunt i el Museu de Pintura de Sant Pol de Mar, es va inaugurar el passat mes de maig a la ciutat Agramunt, des del novembre fins el proper mes de gener de 2017 es podrà visitar a Valls i acabarà el seu periple a Sant Pol de Mar, des d'inicis de febrer i fins a finals d'abril.

Josep Guinovart i Bertran (Barcelona 1927- 2007), és considerat un dels màxims representants de l'informalisme català; pintor, gravador i dibuixant. En les obres recollides a l'exposició l'artista substitueix la tela per portes i finestres com a suport per la seva pintura, tot jugant, al mateix temps, amb el valor simbòlic dels objectes. La mostra conté tretze peces: tres finestres i deu portes, datades entre els anys seixanta i els dosmil. L'exposició es complementa amb un conjunt de peces, del fons propi del museu, realitzades pel mateix artista, que evolucionen de les peces figuratives, del anys cinquanta, a les abstractes, tot arribant a l'any 2007.

Les obres provenen del propi Museu de Valls, de la Fundació Espai Guinovart, de la Fundació Bassat, del Museu de Lleida: diocesà i comarcal, del Museu de Pintura de Sant Pol de Mar, del Parlament de Catalunya, de la Col·lecció d'Art Contemporani de “La Caixa”i de diverses col·leccions particulars.

La porta pintada més antiga va ser realitzada l'any 1962 i fou exposada a la Biennal de Venècia d'aquell mateix any. De la mateixa dècada es mostren dues peces més, una d'elles amb una colla d'autoretrats. Els anys vuitanta i noranta és quan realitza un grup més gran i l'última que es pot veure a l'exposició és de l'any 2001, una obra dedicada a la memòria de la Guerra Civil. En quant a les finestres abracen tres dècades, la dels seixanta, la dels setanta i la dels noranta.

Diàleg entre l'obra consolidada i la jove autoria
Com a contrapunt i com a complement a l'exposició «Portes i finestres pintades», el Museu de Valls presenta una mostra de l'obra d'Arnau Casanoves, un artista que, des de l'actualitat, també treballa sobre portes i finestres, en una diàleg entre l'obra consolidada de Guinovart i les creacions d'autoria jove. La sèrie que es podrà veure al Museu, titulada «En cinc minuts torno», ocuparà l'espai del vestíbul de la Casa de Cultura.

Arnau Casanoves, Reus 1988, és un artista que treballa bàsicament la pintura, però que conrea també l'escultura, el gravat, la fotografia i la ceràmica, entre d'altres tècniques. Format en el grau de pintura a l'Escola Massana de Barcelona, ha fet tallers monogràfics d’escultura i ceràmica i estades en diversos tallers d’artistes com l’escultor i gravador Ramon Ferran de Reus, els artistes multidisciplinaris Marcel·lí Antúnez i Begoña Egurvide a Barcelona i el pintor Antonio Catalano de Castagnole Monferrato (Itàlia).

Totes dues exposicions estaran obertes al públic fins el 22 de gener en l'horari habitual: de dimarts a dissabte d'11h a 14h i de 17h a 20h i els diumenges i festius de d'11h a 14h.

A la imatge, Josep Guinovart.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura