FCC-Segell-banner4
Feriarte 2016 reuneix a Madrid les antiguitats més exclusives

Certàmens

Feriarte 2016 reuneix a Madrid les antiguitats més exclusives

bonart madrid - 25/11/16
Impremta Pages - banner-180x178Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
Feriarte compleix 40 anys. Quatre dècades en què el certamen s'ha convertit en el referent del mercat de les antiguitats a Espanya. La Fira Internacional d'Art i Antiguitats, organitzada per IFEMA, celebra el seu 40è Aniversari del 19 al 27 de novembre amb la participació de 95 antiquaris i galeries d'art, que exposaran milers de peces exclusives amb més de 100 anys, el que tornarà a convertir a Madrid en punt de trobada de col·leccionistes, professionals i amants de l'art. Aquesta convocatòria commemorativa comptarà amb la participació agrupada de cinc antiquaris de l'Associació Portuguesa d'Antiquaris -APA-, i un augment notable de participants estrangers procedents d'Argentina, Bèlgica, França i Itàlia.

Els visitants, tant espanyols com de fora de les nostres fronteres, podran realitzar interessants compres; obres mestres, objectes excepcionals la qualitat i autenticitat estan assegurades per un comitè d'experts format per més de 40 especialistes en les diferents disciplines. Una cita en què la qualitat es manté com a signe d'identitat i uns preus molt competitius en relació al mercat europeu, el que es tradueix en una gran oportunitat per als compradors.

El pavelló 3 de Fira de Madrid acull aquesta especial edició en què, després de la bona acollida de l'any anterior, torna a donar cabuda a les llibreries de vell. Una especialització que Feriarte incorpora que per als interessats significa una font i eina fonamental d'informació i adquisició.

De la mateixa manera, el certamen ofereix de nou Feriarte col·lecciona, el servei d'assessoria per a iniciar-se en l'adquisició d'art i que ofereix a més un calendari diari de visites personalitzades al Saló. Aquest any es completa amb un programa de taules rodones entorn de l'aniversari de la fira, l'arqueologia, els llibres antics, mapes i manuscrits, i art tribal i oriental.

L'oferta de Feriarte comença amb peces d'arqueologia amb centenars de peces d'aquesta disciplina. Objectes procedents de les cultures clàssiques més importants com l'Etrusca, Grega i Romana, a més de la civilització Egípcia i les Cultures del Pròxim Orient. Al costat d'aquestes meravelles arqueològiques, l'art asiàtic, africà i precolombí també té una interessant representació, a través de màscares, escultures, tocats, etc., que a més del seu gran valor com a peces de col·lecció tenen una alta càrrega decorativa, que els converteix en objectes destacats en els ambients actuals.

Les arts decoratives són, així mateix, una de les majors atraccions de la Fira: ceràmica i porcellana; vidre; teixits; catifes i tapissos; argenteria; ferros; rellotges; globus terraqüis. Cal destacar especialment la selecció que els participants proposen en relació al mobiliari, que continua sent un dels plats forts de Feriarte. Des de moble clàssic espanyol -escriptoris, consoles, moble rústic-, fins a peces que han aconseguit perdurar en el temps i convertir-se en icones del disseny, moble italià i francès. Còmodes, consoles, cadirats, butaques, i altres extraordinaris mobles del s. XVI al XVIII, als quals se suma el mobiliari del XIX, obres d'autor del segle XX i peces Art Nouveau i Art Decó, que constitueixen una altra de les propostes d'alt valor de la Fira. Entre la magnífica selecció d'art que es pot trobar a Feriarte, la joieria antiga representa un altre atractiu, amb exquisides peces que han marcat història.

De la mateixa manera, Feriarte és el millor escenari per conèixer, contemplar, gaudir o adquirir la millor selecció d'obres plàstiques proposta per nombroses galeries especialitzades en art antic i contemporani. En aquesta ocasió, la Fira mostrarà un retrat de Joaquim Sorolla i Bastida que havia estat ocult durant més de 100 anys. Es tracta de l'obra Un hebreu, de 1898, i que fins a la data només s'havia vist en fotografies en blanc i negre per la qual cosa destaca el seu caràcter únic. A aquesta es suma una altra important peça de Francisco Zurbarán, La Verge del Rosari, de 1645, i nombroses pintures de mestres del Classicisme europeu dels segles XIV al XVII fins a autors moderns i contemporanis de la talla de Rafael Canogar; Martín Chirino; Antoni Clavé; Joan Genovés; Juan Gris; Joaquim Mir; Joan Miró; Pablo Picasso; Darío de Regoyos; Antonio Saura; Antoni Tàpies i Manolo Valdés.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner