FCC-Segell-banner4
El Centre Cultural Terrassa mostra la fotografia d\'Emili Juncadella

Exposicions

El Centre Cultural Terrassa mostra la fotografia d'Emili Juncadella

bonart terrassa - 01/12/16
Nial nou-180x178Impremta Pages - banner-180x178
Aventurer, fotògraf i muntanyenc, Juncadella va fotografiar les seves ascensions als Pirineus i als Pics d'Europa amb càmera estereotopeica. Un sistema que va tenir força èxit durant el primer terç del segle XX i que permet veure les imatges amb efecte 3D.
L'exposició Emili Juncadella. Aventures en 3D d'un muntanyenc explorador (1910-1927) es pot veure a la Sala 2 del Centre Cultural Terrassa a partir del dia 1 de desembre i fins al 29 de gener del 2017.
Emili Juncadella (-1936) aventurer, fotògraf i pirineista, va ser un gran viatger i el propietari del Castell de Montesquiu. L'exposició recull una petita mostra de les 500 plaques estereoscòpiques que es varen trobar en el castell, a més d'un quadern amb els relats d'una vintena d'ascensions fetes entre 1908 i 1913 i aparells fotogràfics, entre ells un Verascope -màquina per obtenir fotografies estereoscòpiques-.
El fet que les plaques que es van trobar al castell estiguin impreses en sistema anàglif, permet la seva visualització amb efecte 3D, semblant a com es miraven les fotografies estereoscòpiques a principis del segle passat.
L'exposició és una producció de la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA.

Et poden
Interessar
...

817x68