SAC-Bonart-817x88

Convocatòries

Antoni Lanau guanya el concurs de pintura Echevarne

Antoni Lanau guanya el concurs de pintura Echevarne
Banner-180x180-CATEmociona't_Banner_180x178_3
Àgora 3, la degana de les galeries d'art de Sitges, reuneix en les seves sales superior i semisoterrani l'exposició dels quadres presentats a concurs de pintura Echevarne dotat amb un cartell de premis importants en metàl·lic donats per gentilesa de Laboratoris Echevarne (1r premi de 2.500 €), pel mecenes E. Fuster (2n premi de 1.500 €) i un primer accèssit de 750 € a càrrec de Stelblau S.A. A més el guanyador està convidat a realitzar una exposició en el decurs de l'any vinent a la prestigiosa galeria d'art sitgetana Àgora 3.

Els participants són tots ells alumnes o exalumnes de l'Escola d'Art Llàcer-Sanvisens (abans dita Escola d'Art Sanvisens) i tant la modalitat com el tema són lliures. Una de les particularitats d'aquest concurs és que les obres exposades, seleccionades i no guanyadores poden ser adquirides en venta directa més la comissió de la galeria.

Set persones van formar el jurat que va concedir el primer premi al quadre Drugstore Uruguay obra d'Antoni Lanau Fanlo, pintor que es va formar amb Ramón Sanvisens, Teresa Llácer, Ima Millet i Joaquim Santaló. I que en el seu palmarès atresora el 3r premi del concurs Sanvisens, en la seva VII edició, l'any 1991 i el 2n premi, també del premi de pintura Sanvisens en la VIII edició, corresponent a l'any 1992. Lanau ha exposat en diverses galeries de Sabadell, Terrassa, Barcelona i també a la galerie Herouet de París, tanmateix també en les col·lectives d'Àgora 3 a Sitges.

El segon premi ha recaigut en l'obra colorista d'Agustí Viladesau qui l'any passat ja va obtenir el primer premi en aquest concurs de pintura Echevarne, celebrat aleshores amb col·laboració de la prestigiosa galeria d'art barcelonina Comes, als jardinets del passeig de Gràcia. Viladesau ha obtingut dos segons premis en les XXI i XXIII edicions del Sanvisens (2007 i 2009) i el primer de l'any 2008 (XXII premi Sanvisens) amb l'obra Les barques al capvespre, que és propietat de l'Ajuntament de Sitges. Viladesau va cursar estudis a la facultat de Belles Arts i també a l'escola Eina on va rebre el mestratge de Rafols-Casamada, posteriorment cursà estudis universitaris d'Història de l'Art. Està vinculat al grup de pintors de l'hotel Romàntic sitgetà i ha realitzat nombroses exposicions per tot el món.

Sofia Isus ha estat la guanyadora del tercer premi, un oli que aborda la temàtica d'un safareig de Mont-Roig, amb coloracions verdoses i grisos. Sofia Isus és una artista polivalent que practica la pintura i l'escultura, tècnica aquesta última amb la que va guanyar a Sitges un accèssit del concurs d'escultura Pere Jou l'any 2000 (VI edició). A més aquesta artista va realitzar la seva tesi doctoral sobre l'escultor Josep Granyer i Gilralt (Barcelona, 1899-1983). Sofia té aixecades dues escultures públiques a Sant Joan Despí. El seu currículum evidencia una carrera plena de premis i beques que la fan una artista completa. Ella es descobreix també en la faceta de gravadora, dibuixant i aquarel·lista i al mateix temps també ha fet de model per qui ha estat una de les seves mestres, Teresa Llacer. Catalina Pons fou acreditada amb una menció d'honor per una pintura de caràcter sintètic que figurava uns teulats i les parets d'un poble resolt amb geometria abstreta. Laboratoris Echevarne es constitueix en el mecenes de les arts al Garraf i també de les ciències, enhorabona als premiats i als patrocinadors d'un concurs que ha posat el llistó ben alt.

A la imatge, l'obra guanyadora.

Et poden
Interessar
...

Banner 817x68 CAT