banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

La primera mostra sobre l'humor absurd contemporani

La primera mostra sobre l\'humor absurd contemporani
bonart madrid - 04/02/20

El CA2M Centre d'Art Dos de Maig de la Comunitat de Madrid inaugura l'exposició Humor absurd: Una constel·lació de l'disbarat a Espanya, comissariada per Mery Cuesta i assessorada per Joaquín Reyes (humor), Luis I. Parés (cinema), Glòria G. Durán (avantguardes), Gerardo Vilches (còmic i humor gràfic) i Desirée de Fez (internet), que podrà visitar entre el 31 de gener i el 28 de juny de 2020.

Aquesta mostra planteja una nova visió de les pràctiques humorístiques de l'absurd a Espanya en la qual, partint dels Disbarats de Goya, ens endinsem en els segles XX i XXI a la llum de la llanterna de Ramón Gómez de la Serna per reflectir múltiples autors i propostes humorístiques basades en la ruptura de la lògica. Una constel·lació transgeneracional que defineix un tipus d'humor absurd que caracteritza la cultura espanyola i que rep el nom específic de «humor surrealista».

Més de 110 autors i autores componen aquesta mostra, la primera que revisa la història de l'humor contemporani espanyol des del punt de vista de l'absurd en una gran varietat de formes d'expressió: cinema, televisió, còmic, humor gràfic, il·lustració, ràdio, arts visuals, internet, performance ..., i que en aquesta constel·lació de l'disbarat, es connecten entre si mitjançant línies de divers tipus que són representatives de la tradició humorística de l'absurd a Espanya.

A la imatge, Hidrogenesse. Foto de Marc Ferrer.

La-Galeria-201602-recursbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90