banner-elscatala-817x88px
Una brillant retrospectiva de Richard Artschwager al Guggenheim

Exposicions

Una brillant retrospectiva de Richard Artschwager al Guggenheim

Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBanner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
El Museu Guggenheim Bilbao acollirà del 29 de febrer al 10 de maig de 2020 l'exposició Richard Artschwager, amb 80 obres del artista que va treballar a mig camí entre la pintura i l'escultura, i que va desenvolupar un llenguatge "únic" a partir dels nous materials domèstics del seu temps.

La mostra ha estat dissenyada com un laberint obert que posa en relleu els nuclis principals de l'obra d'Artschwager, amb un ampli repertori de treballs que daten de principis dels anys seixanta fins a la primera dècada del segle XXI: de les primeres obres en fusta, les estructures en fòrmica i pintures en Celotex, fins a les escultures en pèl de nylon i les "obres de cantonades", passant per les peces fetes amb crinera de cavall i els anomenats blps, intervencions que l'artista va començar a realitzar a partir de 1968 i a desplegar de manera individual o en sèrie, en interiors específics o en tota una àrea urbana.

Artschwager, que va tenir una experiència clau com a ebanista, sempre va orientar el seu treball cap a la fusió de la figuració i l'abstracció, el disseny i la innovació artística, va plantejar una ruta característica que va combinar l'artesania i la industrialització, abastant l'espai, així com els objectes i els éssers que l'habiten.

L'artista representa llocs, escenes de la vida quotidiana i taules, cadires i armaris, reinterpretant-los a partir de materials industrials comuns.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x68