banner-elscatala-817x88px
Víctor López-Rúa, a la Galeria Trinta

Exposicions

Víctor López-Rúa, a la Galeria Trinta

bonart santiago de compostel·la - 05/02/20
Banner-300x250_1Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Galeria Trinta, Virxe da Cerca 24 de Santiago de Compostel·la presenta la mostra individual de Víctor López-Rúa, L'aura que no cessa, del 6 de febrer al 16 de març de 2020.

En paraules de l'artista, "... Ens aventurem, per tant, a predir el difícil que serà desterrar el plaer de l'experiència estètica, perquè aquest, l'origen es troba en la recompensa a una adaptació evolutiva, no només fa acte de presència en aquells escenaris benèvols i agradables o en què, en un determinat estadi de la civilització es transformen en bells, sinó també -i vam sortejar la incòmoda identitat art-bellesa- s'experimenta en situacions detestables, o en aquelles perilloses on es posa en risc la nostra integritat, ja que el plaer pot funcionar com un refinat estímul que controla l'amenaça, com succeeix en les pràctiques sadomasoquistes.

Així les coses, la càrrega de la prova, em temo, els correspon a aquells que, aixecant sobre l'estètica adorniana, encastellats en la ideologia i autoinvestits d'una pretesa aristocràcia del saber, fugen del plaer estètic cavalcant a lloms de la mala consciència cultural davant l'irremeiable destí que els espera: perquè, encara després d'Auschwitz, malgrat un militant i estanc neoplatonisme, calcinada seva ira contra la consumista societat de l'espectacle, entre murmuris de perplexitat i castañetear de dents, es podran veure alliberats ai! de la prohibició de gaudir de l'experiència de l'art... "

A la imatge, obra de Víctor López-Rúa.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells