FCC-Segell-banner4
L\'últim projecte d\'Alex Reynolds, al Centre d\'Art la Panera

Exposicions

L'últim projecte d'Alex Reynolds, al Centre d'Art la Panera

bonart lleida - 05/02/20
Eude, genericBaner_Viladot_Bonart_360x356
El Centre d'Art la Panera, plaça de la Panera 2 de Lleida presenta Safe, safe, safe, The Pulse of the House Beat Softly, d'Alex Reynolds i a cura d’Anna Manubens a partir del 15 de febrer de 2020.

"Un dia algú ens descobreix una piga en una part del cos que no vèiem. Des de fora aconsegueix veure quelcom que havia romàs fins llavors desconegut, tot i haver-hi estat sempre, formant part de la nostra pell. De sobte, el cos, el nostre, se’ns fa estrany. Prenent aquest gest com a punt de partida —assenyalar des de fora el que des de dins roman incògnit—, l’exposició proposa abordar l’obra d’Alex Reynolds en la seva capacitat de revelar els punts cecs del que sentim com a propi i de col·locar-nos davant d’una sobtada pèrdua de familiaritat del que anomenem sense dubtar «casa», allò que fins fa un moment ens feia sentir fora de perill. En moure’ns el terra de la llar es genera una ocasió per revisitar-la, com si hi entréssim per primera vegada, i repensar les estructures que habitem.

[1] El títol és una citació d’«A haunted house» (‘Una casa encantada’), un relat breu de Virginia Woolf escrit el 1944. En català es traduiria com «“Fora de perill, fora de perill, fora de perill”, el pols de la casa bategava suaument».

Presenta també 941444 (Biel Books), a cura d'Anna Roigé al Centre de documentació. Biel Books és una plataforma editorial a petita escala fundada per l’artista Gabriel Pericàs el 2013. Funciona com a extensió de la seva pràctica en l’àmbit editorial, la investigació d’objectes i narracions en col·laboració amb companys d’artistes. Biel Books publica projectes d’art específics de llibres d’artistes espanyols i internacionals. Fins ara té 7 publicacions d’artistes com Antonio Ortega, David Bestué, Alex Reynolds, Mirari Echavarri, Gabriel Pericàs, Algirdas Seskus i Patricia Esquivias. Es tracta de projectes molt sovint, de col·laboració entre creadors, la qual cosa permet establir xarxes d’intercanvi i punts de trobada, traçar ponts entre generacions i generar projectes singulars.

Et poden
Interessar
...

817x68