FCC-Segell-banner4
L\'artista Stephan Laxness seleccionat per EMAP investigarà A LABoral

Notícies

L'artista Stephan Laxness seleccionat per EMAP investigarà A LABoral

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Eude, generic
El projecte Identidad y estética en una Europa ‘resilvestrada’ ha estat seleccionat en el jurat de la plataforma europea EMAP. 

Amb 4 de cada 5 ciutadans de la UE vivint en zones urbanes, la despoblació i l'abandonament de terres a gran escala estan causant un declivi social, econòmic i ecològic. 

L'artista britànic Stefan Laxness vol explorar el potencial de la ‘resilvestració’ d'Europa com una estratègia territorial amb conseqüències de gran abast, no només ecològiques, sinó també sobre la forma en la qual ocupem l'espai i ens comprometems com a ciutadans. 

La ‘resilvestració’ és una estratègia de restauració ecològica que s'aplica sobre grans extensions de terreny, mitjançant la reintroducció d'espècies d'animals o plantes que reactivin els processos naturals de l'entorn per deixar que la natura tingui cura d'ella mateixa, permetent que es reparin els paisatges malmesos. 

Els defensors de la ‘resilvestració’ assenyalen aquesta opció com una oportunitat per millorar i canviar radicalment el paisatge europeu: des de la lluita contra el canvi climàtic o el fre del colapse ecològic a la revitalització de les regions en declivi. 

En la seva residència a LABoral, a partir del mes de març de 2020, l'artista estudiarà una secció transversal de la península ibèrica, des de la Serralada Cantàbrica fins a Bragança a Portugal, passant per les planures de León, a través de treballs de camp i experiments amb tecnologia de captura d'imatges ambientals. 
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021