FCC-Segell-banner4
L\'artista Stephan Laxness seleccionat per EMAP investigarà A LABoral

Notícies

L'artista Stephan Laxness seleccionat per EMAP investigarà A LABoral

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
El projecte Identidad y estética en una Europa ‘resilvestrada’ ha estat seleccionat en el jurat de la plataforma europea EMAP. 

Amb 4 de cada 5 ciutadans de la UE vivint en zones urbanes, la despoblació i l'abandonament de terres a gran escala estan causant un declivi social, econòmic i ecològic. 

L'artista britànic Stefan Laxness vol explorar el potencial de la ‘resilvestració’ d'Europa com una estratègia territorial amb conseqüències de gran abast, no només ecològiques, sinó també sobre la forma en la qual ocupem l'espai i ens comprometems com a ciutadans. 

La ‘resilvestració’ és una estratègia de restauració ecològica que s'aplica sobre grans extensions de terreny, mitjançant la reintroducció d'espècies d'animals o plantes que reactivin els processos naturals de l'entorn per deixar que la natura tingui cura d'ella mateixa, permetent que es reparin els paisatges malmesos. 

Els defensors de la ‘resilvestració’ assenyalen aquesta opció com una oportunitat per millorar i canviar radicalment el paisatge europeu: des de la lluita contra el canvi climàtic o el fre del colapse ecològic a la revitalització de les regions en declivi. 

En la seva residència a LABoral, a partir del mes de març de 2020, l'artista estudiarà una secció transversal de la península ibèrica, des de la Serralada Cantàbrica fins a Bragança a Portugal, passant per les planures de León, a través de treballs de camp i experiments amb tecnologia de captura d'imatges ambientals. 
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x68