970x250_appec2021
L\'artista aleman Thomas Nölle, a Puxagallery

Exposicions

L'artista aleman Thomas Nölle, a Puxagallery

bonart madrid - 06/02/20
Anunci_AmpudiaEude, generic
Thomas Nölle presenta la seva primera exposició individual, titulada En passant, coincidint amb el projecte de l'artista alemany que organitza Casa d'Amèrica, a Madrid. La comissària d'ambdues exposicions, Claudia Giannetti, ha seleccionat per a la galeria diversos conjunts temàtics que sintetitzen les seves constants preocupacions i el seu compromís ètic, lligat a la fragilitat, la fugacitat i la relació de l'ésser humà amb l'entorn.

"En passant" es compon d'imatges impreses sobre caixes de llum i altres suports que alternen els treballs actuals de nolle, exposats a la sala 1, amb altres sèries referencials en color de la sala 2 com Wunderwelt (que assumeixen la simbologia dels imaginaris desarticulats, la memòria i el desarrelament de les persones respecte a la terra) o Into Nature que, en blanc i negre, actua de nexe amb els anys setanta. El marcat accent social de nolle, la seva sensibilitat per captar qüestions polític-econòmiques, culturals i ecològiques són presents en tota la producció.

Thomas Nölle (Soest, Alemanya, 1948) resideix a Barcelona des de 1988 i afronta l'art en el seu vessant transdisciplinària, amb pintures, fotografies, collages, assemblages, instal·lacions i vídeos. Entre les seves últimes exposicions individuals destaquen la de el Centre Cultural d'Espanya (Mèxic DF, 2007), MEIAC (Badajoz, 2008), La Factoria (Santiago de Compostel·la, 2010), Centre Cultural de Belém (Lisboa, 2014) o Museu Nacional d'el Romanticisme (Madrid, 2018), i col·lectives a Alemanya, Àustria, Brasil, Colòmbia, Espanya, Estats Units, Mèxic Portugal i Uruguai. El seu projecte d'art públic Sea-Store es va presentar al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, ​​2017) i a la plaça del MACBA-Museu d'Art Contemporani de Barcelona. Ha editat diversos fotollibres, com Musa, exposat a la Laie de Barcelona (2015), o By the Way, al Blue Project Foundation de Barcelona, ​​MEIAC (Badajoz), Es Baluard-Museu d'Art Contemporani de Mallorca i Parc Lage (Rio de Janeiro).

A la imatge, obra de Thomas Nölle (detall).

Et poden
Interessar
...