FCC-Segell-banner4
Generación 2020, present com a resistència davant un futur distòpic

Exposicions

Generación 2020, present com a resistència davant un futur distòpic

bonart madrid - 06/02/20
banner-elscatala-180x180pxBONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
La Fundació Montemadrid presenta a La Casa Encendida a partir del 7 de febrer i fins al 26 d'abril Generación 2020, l'exposició sorgida de la XX edició del Certamen de Suport a l'Art Jove Generacions, una convocatòria el principal objectiu és oferir una plataforma dedicada a l'art actual per mostrar el treball de creadors emergents i difondre aquestes propostes artístiques entre la crítica especialitzada i el públic general.

Els artistes i projectes seleccionats en aquesta edició són: Javier Arbizu amb Knee-deep; Elisa Cel amb O Arrais do mar; Oier Iruretagoiena amb Paisatge sense món (Mural); Gala Knörr amb Good Bad Not Evil; Claudia Rebeca Lorenzo amb Txukela; Miguel Marina amb Celada; Cristina Mejías amb La màquina de Macedoni; i Nora Silva amb No Fall Games.

Com cada edició, la mostra està acompanyada per un catàleg bilingüe espanyol / anglès amb textos de Selina Blasco, professora de Teoria i Història de l'Art a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid, i Ignacio Cabrero, comissari de Generacions. La producció de l'catàleg compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

Les idees i els projectes realitzats pels artistes premiats en Generació 2020, formalment presentats a través d'instal·lacions, vídeos, pintura, escultura o performances, estan influïts per la visió de futurs distòpics, per la foscor, el fanatisme i l'actual obsessió pel control i la vigilància. No obstant això són projectes que actuen com a resistència a aquestes visions. Segons Ignacio Cabrero, els treballs mostren d'alguna manera una crítica a el món actual, però també porten implícita la possibilitat de construcció de nous sentits que cal intuir i conrear mitjançant l'acció política i l'art.

El jurat de la convocatòria Generacions de l'última edició, format per Lisette Lagnado, comissària de l'11th Berlin Biennale for Contemporary Art, Fernando Pérez, director de L'Alhóndiga Alhóndiga Bilbao i Marta Rincón, directora de programació d'Acció Cultural Espanyola (AC / E ), va valorar les més de 300 propostes rebudes. El projecte dels vuit artistes seleccionats s'ha dotat amb 10.000 euros.

D'aquesta manera, la convocatòria Generacions de Fundació Montemadrid compleix 20 anys en el seu suport i promoció a l'art emergent espanyol. Des de la seva primera edició, més de 16.000 artistes han participat en aquesta convocatòria que s'ha convertit en un referent dins de la comunitat artística.

A la imatge, obra de Gala Knörr.

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig