970x250_appec2021
\

Notícies

"Sous la plage" al Bòlit de la Rambla

bonart girona - 13/01/17
Anunci_AmpudiaImpremta Pages - banner-180x178
El dia 21 de gener del 2017 a les 18 h. tindrà lloc al Bòlit de la Rambla, sala Fidel Aguilar, de Girona l'espectacle perfomàtic Sous la plage. A les 19 h, conversa amb Marc Villanueva, Gerard Valverde i Mohammad Bitari sobre el procés de creació de l'obra.

"Sous les pavés, la plage" és un dels eslògans més coneguts del maig de 1968. La cerca d'una platja sota les llambordes es va convertir, des d'aleshores, en una metàfora canònica per il·lustrar l'esperit de les revolucions europees.

L'esclat de les primaveres àrabs va tornar a posar ingènuament aquest eslògan sobre la taula, abans que aquests països entressin en guerra i les platges europees
s'omplissin de cadàvers.

Interpretada pel periodista sirià-palestí Mohammad Bitari, 'Sous la plage' és una peça interdisciplinària, a mig camí entre el teatre documental, la composició sonora i l'anàlisi crítica del discurs.

'Sous la plage' reflexiona sobre la construcció del discurs europeu entorn l'anomenada "crisi" dels refugiats: un discurs que pretén definir qui és l'Altre però que, finalment, diu molt més sobre qui som nosaltres.

Coproducció internacional del Festival TNT i el Frankfurt LAB amb el suport del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona i la Sala d'Art Jove de la Generalitat de Catalunya, a través de la Convocatòria Art Jove.

Et poden
Interessar
...